eeuucbtecho11

Els efectes de la rebaixa que Fitch Ratings ha realitzat sobre la qualificació d'emissor a llarg termini dels EUA, que ha passat d''AAA' a 'AA+', ja s'estan sentint als mercats, amb caigudes per a la renda variable a Wall Street, i els analistes esperen que s'instauri una fase d'"aversió al risc", impulsada també per "l'augment de l'emissió del Tresor i un mercat laboral ajustat".

"La rebaixa de la qualificació creditícia dels EUA no hauria d'haver estat una sorpresa per als inversors que han estat seguint els comentaris de Fitch, però el moment segurament va agafar tothom per sorpresa. El ien japonès va ser el que més es va beneficiar inicialment, però finalment el dòlar es va estabilitzar a mesura que es van ampliar els fluxos de refugi segur”, destaca Edward Moya, analista sènior a Oanda.

A més, considera que "Wall Street no pot ignorar el que està succeint amb la renda fixa a mesura que augmenten els rendiments del Tresor després que el Tresor hagués d'augmentar la mida de la venda trimestral planificada de deute a llarg termini per primera vegada en més de dos anys i mig”.

Segons el seu criteri, "els comerciants d'accions estan utilitzant aquest augment en els rendiments i cert nerviosisme davant els guanys d'Apple i Amazon com una oportunitat per assegurar alguns guanys", i considera que les properes 48 hores "seran clau per a la gana risc", ja que els guanys empresarials i l'informe d'ocupació "podrien influir als mercats", fent-los pensar en nous ajustaments per part de la Reserva Federal.

Sobre els guanys empresarials, destaca que "encara han estat arribant majoritàriament millor del que s'esperava, però els principals índexs no semblen tenir res al tanc per portar Wall Street de nou a nivells rècord".

A més, l'informe d'ocupació donarà una visió més precisa de la situació del mercat laboral, després que la consultora privada ADP pronostiqués aquest dimecres la creació de 324.000 llocs el juliol, tot i que Moya recorda que "Wall Street generalment s'encongeix d'espatlles davant l'informe ADP, especialment considerant que només hem vist un any del seu informe amb la seva nova metodologia”.

Noticias relacionadas

contador