punos china eeuu portada

Pequín ha publicat el seu esperat llibre blanc sobre la guerra comercial al qual carrega exclusivament contra els EUA i acusa el país governat per Donald Trump de ser l'instigador del conflicte.

El document, segons recullen diversos mitjans, il·lustra una bretxa cada vegada més gran entre les dues parts. El document sosté que les interrupcions del comerç, que segons l'explicació del document van ser iniciades pels Estats Units, afecten negativament el món. Afirma que el país és un negociador no fiable i que el govern xinès vol converses que siguin iguals, mútuament beneficioses i equitatives.

Durant una conferència de premsa diumenge, el viceministre de Comerç, Wang Shouwen, va dir que les accions de Washington de l'últim mes són la raó principal de la manca de progrés en les negociacions.

"Durant les consultes, la Xina ha superat moltes dificultats i ha presentat solucions pragmàtiques. No obstant això, els EUA ha retrocedit, i quan els dones una mà volen la màniga", va dir Wang.

El mes passat, el president dels Estats Units, Donald Trump, va anunciar que els aranzels aplicats als productes xinesos per un valor de 200.000 mil milions pujarien del 10% al 25%. Els Estats Units també ha començat a valorar si altres 300.000 milions d'altres productes xinesos podrien estar subjectes a aranzels. Finalment, els EUA va posar el gegant xinès de les telecomunicacions, Huawei, en una llista que essencialment li impedeix realitzar negocis amb les empreses dels EUA.

Wang no va confirmar durant la conferència de premsa diumenge si Trump i el president xinès Xi Jinping es veuran durant la reunió del G-20 a finals de juny. Wang només va dir que la Xina enviarà representants a les pròximes reunions al Japó.

Noticias relacionadas

contador