bandera eeuu 1200x800

La rendibilitat dels bons del Tresor dels Estats Units amb venciment a dos anys ha assolit aquest dijous el nivell més alt des del 2007, amb un pic diari del 5,145%, després de la resistència mostrada pel mercat laboral del país, que ha quedat plasmada a diversos indicadors publicats avui.

La situació de l'ocupació al país fa més factible una nova pujada de tipus per part de la Reserva Federal, que encara no veu l'alentiment laboral que cerca per generar un context econòmic on la inflació pugui tornar a l'objectiu marcat pel banc central, al 2%.

Després de conèixer les dades, que inclouen la creació de 497.000 llocs el juny, segons la consultora ADP, la rendibilitat del bo ha superat el 5%, des del 4,951% registrat al tancament de la sessió d'ahir.

Tot i això, la veritable prova de foc per al mercat laboral nord-americà arribarà demà, amb la publicació oficial de les nòmines creades el juny, cosa que ajudarà a perfilar la decisió de la Fed i pot provocar nous moviments en els bons.

A més, el bo amb venciment a 10 anys ha superat la barrera del 4%, un nivell que no registrava des del mes de març passat, si bé encara es manté lluny del màxim de l'últim any, ubicat al 4,325%.

Noticias relacionadas

contador