joe biden presidente eeuu nueva
The White House

El deflactor de consum privat PCE als Estats Units ha caigut el juny fins al 3% en taxa interanual, després de tancar el maig al 3,8%, segons les dades publicades aquest divendres per l'Oficina d'Estadístiques Laborals del Departament de Comerç nord-americà. Pel que fa a la inflació subjacent, ha baixat fins al 4,1%, cinc dècimes inferior al registre del mes anterior.

Aquest descens de la inflació PCE, un dels indicadors seguits més de prop per la Reserva Federal, ha estat a prop del que esperava el mercat, ja que el consens d'analistes havia pronosticat una caiguda lleugerament menys pronunciada, concretament d'una dècima menys en ambdós índexs.

En termes mensuals, l'avanç ha estat del 0,2% per als dos índexs, que enfront del 0,1% de maig, en el cas de la inflació general, i del 0,3% a la subjacent. Per part seva, els preus dels aliments van disminuir un 0,1%, mentre que l'índex de l'energia va augmentar un 0,6%.

L'augment més gran es va registrar als serveis, que es van encarir un 0,3% al sisè mes de l'any, mentre que el cost dels béns va baixar un 0,1%. A la comparativa interanual, s'ha registrat un descens del 0,6% per als béns, i un augment del 4,9% en el cas dels serveis.

A més, els ingressos personals van pujar un 0,3% (69.500 milions de dòlars) el juny, i els ingressos personals disponibles també van augmentar un 0,3% (67.500 milions). Per la seva banda, les despeses de consum personal van enfilar-se un 0,5% (100.400 milions).

Noticias relacionadas

contador