le batiment de la reserve federale a washington etats unis 20230316090414

El vicepresident de Supervisió de la Reserva Federal, Michael S. Barr, ha assegurat aquest dimarts que el banc central estudia imposar un requisit de deute a llarg termini per als grans bancs nord-americans no sistèmics, amb l'objectiu que aquestes entitats "tinguin un matalàs de recursos que absorbeixin pèrdues per recolzar la seva estabilització i permetre la resolució d'una manera que no suposi un risc sistèmic”.

"Haurem de millorar les nostres proves d'estrès amb múltiples escenaris perquè capturi una gamma més àmplia de riscos i descobreixi canals de contagi, com els que vam veure a la sèrie recent d'esdeveniments. També hem d'explorar canvis en les nostres regles de liquiditat i altres reformes per millorar la resiliència del sistema financer", ha assegurat durant la seva intervenció davant del Comitè Bancari del Senat.

A més, ha assegurat que és "fonamental" adoptar els principis recollits a Basilea III, "que reflectiran millor els riscos comercials i operatius" en relació amb les necessitats de capital dels bancs.

Barr, que lidera una revisió de la supervisió i regulació del fallit Silicon Valley Bank (SVB) que es farà pública l'1 de maig, s'ha pronunciat sobre la malmesa entitat, i ha assegurat que "va fer fallida perquè la gerència del banc no va manejar de manera efectiva la taxa d'interès i el risc de liquiditat".

"El fracàs d'SVB exigeix una revisió exhaustiva del que va succeir, incloent-hi la supervisió del banc per part de la Reserva Federal. Em comprometo a garantir que la Reserva Federal respongui plenament per qualsevol error de supervisió o regulació, i que abordem del tot allò que va sortir malament", ha afegit.

El vicepresident de Supervisió ha volgut recalcar que el sistema bancari nord-americà és "és sòlid i resistent, amb capital i liquiditat sòlids", i ha defensat les mesures adoptades pel banc central després de l'esclat de la crisi bancària, que, segons les paraules, proven el compromís de l'entitat per "garantir que tots els dipòsits estiguin segurs".

"Continuarem monitoritzant de prop les condicions en el sistema bancari i estem preparats per utilitzar totes les nostres eines per a institucions de qualsevol mida, segons calgui, per mantenir el sistema sa i estalvi", ha afegit.

contador