le president de la fed jerome powell temoigne lors d une audition au capitole a washington

La caiguda de l'IPC als EUA, que ha arribat al 3% a la taxa general i al 4,8% a la subjacent, ha millorat les previsions de consens, i també "ha preparat la Fed per a un error de política", segons els analistes d'Oxford Economics, ja que "no dissuadirà" el banc central d'"augmentar la taxa de fons federals objectiu a 25 punts bàsics a finals d'aquest mes".

"La Fed s'ha arraconat a si mateixa, ja que la comunicació dels funcionaris de la Fed ha assenyalat que un altre augment de taxes aquest mes és essencialment bufar i fer ampolles", destaquen.

Tot i això, afegeixen, "les noves dades podrien donar-li a la Fed una raó per debatre si es necessiten més augments de taxes després d'aquest mes".

"Seguim confiats en el nostre pronòstic que la inflació es continuarà moderant. La desacceleració en la inflació dels lloguers serà un factor important d'aquesta desacceleració, i aquí el pitjor ja va passar", destaquen des de la companyia.

Segons el seu pronòstic, "la inflació dels lloguers es moderarà durant els propers mesos perquè els lloguers realitzats triguen uns 12 mesos a reflectir-se en l'IPC".

Des de Pantheon Macroeconomics asseguren que "les xifres de l'IPC subjacent del 0,1% tant al juliol com a l'agost són apostes decents, i en aquest cas a la Fed li resultarà molt més difícil explicar tant al públic com als mercats per què haurien de pujar novament, especialment si el creixement de la nòmina continua moderant-se”.

"La trajectòria de les taxes interanuals serà menys pronunciada al segon semestre (el títol interanual pujarà una mica el juliol), però les tendències són clares. El nostre cas base continua sent que la pujada a finals d'aquest mes serà l'última del cicle. També serà un error, la Fed no necessita tornar a pujar”, conclou.

Noticias relacionadas

contador