harker fed

El president de la Reserva Federal de Filadèlfia, Patrick Harker, s'ha mostrat aquest dimarts partidari de mantenir els tipus d'interès "estables" llevat que es coneguin "dades alarmants entre ara i mitjans de setembre", encara que ha descartat que es produeixin retallades a curt termini.

"En absència de noves dades alarmants entre ara i mitjans de setembre, crec que podem estar al punt en què podem ser pacients i mantenir els tipus estables i deixar que les accions de política monetària que hem pres facin la seva feina", ha assegurat.

Tot i això, ha refredat les expectatives del tan anhelat pivot en la política monetària del banc central, ja que considera que els tipus s'han de mantenir al nivell actual, a la forquilla situada entre el 5,25% i el 5,5%, durant "un temps".

"No obstant, permeteu-me ser clar en una cosa. Si arribem a aquest punt en què podem mantenir-nos ferms, necessitarem ser-hi per un temps. La pandèmia ens va ensenyar que mai es pot dir mai, però no preveig cap circumstància probable per a una relaxació immediata de la taxa de política", ha afegit.

A més, ha assegurat que espera "només una modesta desacceleració de l'activitat econòmica que vagi acompanyada d'una desinflació lenta, però segura", per això considera que el país es troba "en la ruta de vol cap a l'aterratge suau".

"Espero que la inflació PCE bàsica disminueixi a una taxa potser justa per sota del 4% interanual per a fins del 2023, abans de caure per sota del 3% el proper any i estabilitzar-se al nostre objectiu del 2% el 2025", ha pronosticat.

contador