les femmes restent sous representees parmi les cineastes hollywoodiens selon une etude

Els guionistes dels Estats Units en vaga han aconseguit un "acord provisional" amb els estudis sobre un nou Acord Bàsic Mínim (MBA, per les seves inicials en angles) per al 2023, que inclou "un acord de principi sobre tots els punts, subjecte a la redacció del text final del contracte", ha informat el sindicat WGA.

L'organització ha qualificat l'acord d'"excepcional", i ha detallat que incorpora "beneficis i proteccions significatius per als escriptors a tots els sectors dels membres".

També ha assegurat que tot el que s'ha aconseguit en aquest nou acord, del qual no transcendiran tots els detalls "fins que es posi el punt a l'última 'i'", s'ha produït per "la voluntat d'aquests membres d'exercir el seu poder, de demostrar la seva solidaritat, de caminar banda a banda, de suportar el dolor i la incertesa dels últims 146 dies”.

"És la influència generada per la seva vaga, juntament amb l'extraordinari suport dels nostres germans sindicals, cosa que finalment va fer que les empreses tornessin a taula per arribar a un acord", ha destacat el sindicat.

El pas següent consisteix que els integrants del sindicat s'assegurin que tot el que s'ha acordat "estigui codificat en el llenguatge final del contracte". Una vegada es completi el Memoràndum d'Acord amb l'Aliança de Productors de Cinema i Televisió (AMPTP per les sigles en anglès), el Comitè de Negociació votarà si recomana l'acord i l'enviarà a la resta de sindicats implicats en la vaga per a l'aprovació.

Si s'aprova aquesta autorització, els guionistes també votarien sobre la possibilitat de posar fi a la vaga en una data i hora determinades, cosa que "permetria als redactors tornar a treballar durant la votació de ratificació, però no afectaria el dret dels membres a prendre una decisió final sobre l'aprovació del contracte”.

"Immediatament després d'aquestes votacions dels líders, que estan programades temptativament per dimarts si es resol el text, proporcionarem un resum complet dels punts de l'acord i el Memoràndum d'Acord. També convocarem reunions durant les quals els membres tindran l'oportunitat d'aprendre més" sobre l'acord i avaluar-lo abans de votar sobre la seva ratificació", afegeix el sindicat.

contador