• El CEO de Tesla amenaça d'abandonar el seu paper com a conseller presidencial
  • Musk lamenta que ja ha fet "tot el possible" per demanar-li a Trump que romangui en l'acord
elon-musk-affiche-sa-confiance-dans-tesla
Elon Musk, CEO de Tesla

Per si Donald Trump no tingués ja prou fronts oberts, els seus problemes amb l'FBI, amb les ingerències de Rússia durant la seva campanya presidencial els seus contactes amb el Kremlin, se li afegeix la pressió del CEO de Tesla, Elon Musk perquè els EUA romangui en l'Acord de París sobre el canvi climàtic. El president nord-americà ha assenyalat que "molt aviat" decidirà si abandona la convergència de països per reduir els gasos d'efecte hivernacle, una decisió que podria arribar aquest mateix dijous, segons alguns mitjans.

  • 236,36$
  • 4,43%

Es tracta d'una de les promeses de campanya de l'inquilí de la Casa Blanca que ha tornat a primera plana després de la negativa del republicà de ratificar l'acord durant la reunió del G-7 del cap de setmana passat. Recentment, diversos mitjans van publicar que Trump anunciaria l'abandonament del tractat de 2015 aquest mateix dijous, davant el que el polèmic magnat s'ha limitat a assenyalar que "molt aviat" farà pública la decisió.

A l'inici d'una trobada a la Casa Blanca amb el primer ministre del Vietnam, Nguyen Xuan Phuc, Trump ha esquivat les preguntes dels periodistes que li demanaven més claredat en relació a la seva imminent decisió sobre l'acord. "Estic escoltant molta gent de les dues parts", ha afirmat.

"Anunciaré la meva decisió sobre l'Acord de París aquest dijous a la tarda", va publicar Trump aquest dimecres a Twitter, poc després que diversos mitjans publiquessin informacions que donaven per segura la ruptura amb l'Acord de París. "Fem Amèrica gran de nou" , va escriure insistint en el seu lema de campanya.

MUSK HA FET "TOT EL POSSIBLE"

La sortida dels EUA del tractat tindrà una conseqüència immediata: Elon Musk abandonarà els consells dels quals forma part a la Casa Blanca. El CEO de Tesla ha fet palesa la seva desesperació davant la més que probable decisió del magnat nord-americà, tal com ha expressat, també, via Twitter. "He fet tot el que he pogut per aconsellar directament el president perquè ens mantinguem en l'Acord de París", ha assenyalat.

Davant la pregunta d'un altre usuari de la xarxa social sobre què farà si finalment Trump compleix la seva amenaça, Musk ha contestat que "no tindré una altra opció que abandonar els consells".

Noticias relacionadas

contador