inflacion portada bandera eeuu

El sector privat dels EUA va sumar a l'abril 296.000 llocs de treball, segons l'informe ADP publicat aquest dimecres. La dada se situa molt per sobre dels 148.000 que pronosticava el consens, i també ha estat superior als 142.000 llocs de treball que la consultora pronosticava al març (revisats a la baixa des dels 145.000).

Segons la consultora privada, "el mes passat va portar una ràfega de contractacions fins i tot quan els guanys salarials per als que van canviar de feina es van reduir dràsticament".

Pel que fa a la mida de l'empresa, les petites, amb entre 20 i 49 treballadors, van ser les que van registrar les millors dades, en augmentar les contractacions en 107.000 persones. Les mitjanes, amb entre 50 i 249 treballadors, també van registrar un creixement notable, amb 95.000 noves nòmines, per sobre de les companyies amb més de 500 treballadors, que en van incorporar 47.000 durant el període.

Des del punt de vista sectorial, l'increment de llocs de treball va registrar les millors xifres a l'oci i l'hostaleria, amb 154.000 contractacions. L'educació i els serveis sanitaris en van augmentar en 69.000, seguits de la construcció, amb 53.000, i els recursos naturals i mineria, amb 52.000 nous agregats.

Tot i això, diversos sectors van experimentar disminucions, com les manufactures (-38.000), les activitats financeres (-28.000) i els serveis professionals i empresarials (-16.000).

"La desacceleració en el creixement dels salaris dona el senyal més clar del que està passant al mercat laboral en aquest moment. Els ocupadors estan contractant agressivament mentre controlen els guanys salarials a mesura que els treballadors es retiren. Les nostres dades també mostren que menys persones estan canviant de feina”, destaca Nela Richardson, economista en cap d'ADP.

La dada de la consultora mostra un mercat laboral que es reactiva a l'inici del segon trimestre, i és un indicador avançat de l'informe d'ocupació oficial que es publicarà aquest divendres als Estats Units.

Els analistes de Pantheon Macroeconomics subratllen que "ADP ha subestimat les xifres oficials de nòmina en sis dels darrers vuit mesos des que es va introduir la seva nova metodologia, i en les dues ocasions en què ha exagerat les nòmines, l'error va ser molt petit".

"Altres indicadors de nòmina d'abril són molt més febles, amb intencions de contractació de NFIB que indiquen un guany de nòmina privat de 150.000, mentre que les xifres de Homebase indiquen aproximadament zero. En resum, no apostis la granja en aquest cas", afegeixen.

Noticias relacionadas

contador