inflacion portada bandera eeuu

Els rendiments dels bons del Tresor nord-americà reaccionen a l'alça per la fortalesa mostrada pel mercat laboral, amb la creació de 336.000 llocs el setembre, i la rendibilitat del bo a 10 anys se situa ja per sobre del 4,8%, a prop dels màxims dels últims 16 anys, ubicats al 4,884%.

La renda fixa nord-americana va començar la setmana amb la rendibilitat disparada, i va superar la barrera del 4,8% durant les primeres jornades, per marcar un nivell no vist des del 2007. Durant els últims dies, la rendibilitat a 10 anys va donar un respir i va tornar a situar-se a prop del 4,7%, tot i que les últimes dades conegudes del mercat laboral han tornat a instaurar una tendència alcista.

També cotitza a l'alça la rendibilitat dels bons del Tresor nord-americà a 2 anys, i se situa per sobre del 5% (5,096%, +0,073%). Cal recordar que els rendiments i els preus tenen una relació invertida. Un punt bàsic equival al 0,01%.

"Els rendiments dels bons del Tresor es van disparar a l'extrem llarg novament: els bons nord-americans a 10 anys van tornar al 4,8%... encara sembla que volen pujar encara més. El diferencial de 2 anys i 10 anys ara és només del -0,26% invertit", explica Neil Wilson, analista en cap de mercat de Markets.com.

Per Stephen Innes, d'SPI Asset Management, "atès que els preus del petroli estaven retrocedint a causa dels temors de recessió impulsats per les taxes, les dades d'ocupació súper calentes poden, paradoxalment, limitar els guanys del mercat del petroli i fins i tot podrien desencadenar una altra liquidació si els rendiments dels bons nord-americans a 10 anys s'acosten al 5%".

Les dades d'ocupació han reforçat l'expectativa que la Reserva Federal (Fed) pugui continuar apujant els tipus d'interès en un mercat dominat per la idea que “les bones notícies són notícies dolentes”.

"Aquesta dada podria incrementar la volatilitat pel temor d'una nova pujada en els tipus d'interès a la propera reunió de la Reserva Federal l'1 de novembre. També podria generar repunts en la rendibilitat del bo a 10 anys als EUA fins a la zona del 5%, que molt probablement anirà acompanyada per caigudes a la borsa", valora Joaquín Robles, analista d'XTB.

contador