Wall Street cotitza amb suaus pèrdues després que el Nasdaq marqués aquest dimecres un nou màxim històric i que el Dow Jones encadenés set jornades de caigudes. Els inversors miren expectants el desenllaç de la reunió de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli), que se celebrarà aquest divendres a Viena (Àustria).
- 42.518,28
- -
Al Dow Jones, els valors més alcistes són Caterpillar (+0,61%), JP Morgan (+0,24%) i Microsoft (+0,10%). Per la seva banda, els pitjors valors són Exxon Mobil (-0,58%), General Electric (-0,46%) i Procter & Gamble (-0,30%). Dins el capítol empresarial, també destaca la dimissió del director executiu d'Intel, per violar la "política de no fraternització" de la companyia.
Els exportadors de cru decidiran si finalment eleven la seva producció
La gran cita del mercat té lloc aquest divendres. L'OPEP decidirà finalment si abandona el seu pacte de 2016, que contemplava la restricció de la producció dels seus membres. Rússia i Aràbia Saudita, dos dels tres majors productors mundials de cru, van anunciar la setmana passada que elevarien el seu subministrament per cobrir l'absència de l'Iran i Veneçuela dins el circuit exportador de l’'or negre'.
Gràcies a les filtracions i a la declaracions creuades, tan habituals en aquesta cita, les apostes s'inclinen ara per un acord entre els membres del càrtel. No obstant això, hi ha qui no descarta que es repeteixi el que va passar el juny de 2011, quan aquests no van ser capaços d'arribar a un consens. El barril de West Texas, referència als EUA, cau en aquests moments un 1,38% fins als 64,80 dòlars.
En política monetària, el BoE (Bank of England) ha endarrerit dos mesos la pujada de tipus al Regne Unit. Durant la seva quarta reunió de l'any, el Comitè de Política Monetària (MPC) ha decidit mantenir els tipus d'interès al 0,5%, tal com avançaven els analistes, que ara miren cap a l’agost com pròxim escenari més probable per veure una pujada.
ÀSIA I EUROPA ES TENYEIXEN DE VERMELL
El Vell Continent cotitza en vermell en cinc de les seves principals índexs borsaris (IBEX-35 -0,52%, CAC 40 -0,28%, DAX 30 -0,58%, FTSE 100 -0,23% I PSI 20 -0 , 63%).
En el cas del selectiu espanyol, l'IBEX incrementa les seves caigudes pressionat pels seus bancs i segueix encaixat entre nivells de suport i resistència. Durant la sessió d'aquest dijous, els inversors continuen atents al que es conegui sobre les friccions comercials entre la Xina i els Estats Units i també a qualsevol novetat política des de qualsevol part del món. De fet, aquest cap de setmana l'atenció se centrarà a Turquia i en les seves eleccions generals.
Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,34% respecte al dòlar, fins als 1,1534.
Les borses asiàtiques han tancat en vermell aquest dijous excepte l’ASX200 d'Austràlia i l’NZX neozelandès, que han pujat al voltant d'un 1%, amb guanys durant tota la sessió, mentre que l'índex de referència de la borsa de Tòquio ha afegit un 0,61%. L'auge del Nikkei s'ha vist alimentat per la reculada del ien contra el dòlar, que cedeix un 0,2%.
El vermell, en canvi, tenyeix la resta del continent. A la Xina, Xanghai perd un 1,38% i Shenzhen estén la seva caiguda fins a l’1,86%, esborrant el rebot de dimecres. El Hang Seng de Hong Kong cau un 1,34%, el Kospi sud-coreà ho fa un 1,10%, mentre Tailàndia i Malàisia cedeixen un 1,84% i un 1,31%, respectivament.