bandera eeuu 1200x800

L'economia nord-americana està resistint millor del previst l'enduriment monetari que està duent a terme la Reserva Federal, tot i que els analistes encara esperen que el país entri en recessió en algun moment d'aquest any, i a Deutsche Bank i Wells Fargo creuen que serà al darrer trimestre.

"Encara que hi ha el risc que es retardés fins al primer semestre del 2024, seguim creient que comença al quart trimestre del 2023. Des que vam fer la nostra predicció, el consens ha descomptat una recessió més primerenca i més lleu", destaca Jim Reid, director d'Economia Global i Temàtica de Deutsche Bank, en declaracions recollides per Investing.

La predicció és d'una caiguda del PIB dels EUA d'un màxim de l'1,25%, que seria "més lleu que la mitjana de la recessió posterior a la Segona Guerra Mundial, però agressiva davant del consens".

Els economistes de Wells Fargo donen suport a aquesta visió, i esperen que "els efectes retardats de l'enduriment monetari i la disponibilitat creditícia més estricta debilitin el creixement econòmic".

"La solidesa duradora del mercat laboral va provocar ajustos a l'alça a les nostres previsions d'ocupació, ingrés real disponible i consum, cosa que va acostar el començament esperat de la recessió a finals d'aquest any", destaquen des de l'entitat.

A més, a Deutsche Bank estan "molt entusiasmats" amb el potencial mostrat per la IA, un avenç tecnològic que està centrant les inversions de moltes grans companyies del sector.

"Ateses les males perspectives cícliques, la baixa productivitat i la demografia en declivi, necessitem desesperadament una nova font de creixement. És poc probable que això ens ajudi en aquest cicle, però és una esperança a la qual ens aferrem a mesura que avancem en aquesta dècada, després d'un començament molt desafiador a la dècada del 2020", conclou Reid.

contador