first republic pacwest western alliance

La banca nord-americana segueix sumida en una fase de volatilitat, que aquest dimecres està deparant guanys per a les entitats regionals del país, liderades per Comerica, Zions i KeyCorp, a més de PacWest, que en aquests moments cotitzen amb pujades d'entre el 5% i el 10%.

Les millors xifres les està registrant ara com ara Comerica, que guanya gairebé un 10% a la sessió, tot i que encara acumula unes pèrdues del 44% des de l'inici de l'any. El seu valor ronda ara els 37,5 dòlars per títol, que li permet distanciar-se dels mínims anuals dels 28,40 dòlars aconseguits a les últimes setmanes.

Per la seva banda, Zions Bancorp guanya a prop d'un 9%, que deixa el còmput d'aquest any al -48%, i també marca distància amb els mínims de 18,26 dòlars després d'assolir aquest dimecres els 25,30 dòlars per acció.

Més modestes estan sent els guanys de KeyCorp, que puja un 4,75% en aquesta sessió i s'acosta al nivell dels 10 dòlars després de tocar mínims de 8,54 dòlars durant les últimes jornades.

"La situació que travessa la banca regional als Estats Units segueix fent parlar. Les cotitzacions d'aquests s'han vist immerses en vaivens constants a mesura que els inversors continuen especulant amb més fallides davant la fuita de dipòsits al sector", destaquen des d'IG.

A més, subratllen que "PacWest continua al focus dels inversors en ser el següent banc regional als Estats Units amb possibilitat de fer fallida, que presenta al voltant de 41.000 milions de dòlars en actius, però la seva debilitat des de l'any passat (-88%) davant la pujada de tipus el posa a la rampa de sortida".

L'entitat ha estat una de les més volàtils a les últimes setmanes, durant les quals ha arribat a alternar pujades i baixades superiors al 50%, i aquest dimecres puja un 9% i recupera, almenys momentàniament, el nivell dels 5 dòlars, que li permet gairebé duplicar el mínim de 2,48 dòlars aconseguit aquest any.

contador