ep la gobernadora de la fed lael brainard en un discurso pronunciado en octubre de 2019
RESERVA FEDERAL DE EEUU

La vicepresidenta de la Reserva Federa dels Estats Units (Fed), Lael Brainard, ha afirmat aquest dilluns que "aviat" es pot produir una desacceleració en la pujada de tipus d'interès de l'organisme, després de quatre alces consecutives de 75 punts bàsics (pb) que, segons la predicció de consens, probablement deixin pas a una alça de 50 pb al conclave de desembre.

"Crec que aviat serà apropiat passar a un ritme més lent d'augments de tipus", va afirmar Brainard en una entrevista amb Bloomberg, en què va recordar que l'objectiu de la Fed segueix sent "mantenir les expectatives d'inflació ancorades al 2%". Tot i això, no es va pronunciar sobre una possible data en què puguin baixar els tipus, i va recordar que la fase restrictiva encara no ha finalitzat.

"Crec que el que és realment important emfatitzar és que hem fet molt, però tenim feina addicional per fer tant per augmentar els tipus com per mantenir la moderació per reduir la inflació al 2% amb el temps", ha valorat.

Brainard va destacar que la política monetària de la Fed busca reduir el nivell d'inflació i alhora danyar el mínim possible el mercat laboral, per la qual cosa l'organisme vigilarà de prop els dos a l'hora de prendre les properes decisions. "Observarem el mercat laboral i la inflació molt acuradament abans d'avançar", va assegurar.

L'IPC nord-americà va donar la setmana passada mostres d'estar començant a temperar-se i va baixar fins al 7,7% a l'octubre respecte al 8,2% del setembre i al 8% que estimava el consens. Pel que fa a la taxa subjacent, que exclou el preu dels aliments i l'energia, va quedar al 6,3% en taxa interanual, millorant lleugerament la dada de setembre (6,6%) i les previsions, que n'anticipaven un 6,5%.

Per la seva banda, el governador de la Fed, Christopher Waller, ha assenyalat que el banc central nord-americà encara té “un camí per recórrer” abans que es plantegin baixar els tipus d'interès. “Els tipus continuaran pujant durant un temps fins que vegem que la inflació s'acosta al nostre objectiu. Això no acabarà a la propera reunió o la següent”, ha assenyalat en una conferència organitzada per UBS a Sidney.

Noticias relacionadas

contador