vision pro2

Les accions d'Apple començaven la setmana amb l'optimisme desbordat, ja que a l'inici de la sessió d'aquest dilluns han arribat a pujar per sobre de la màxima cotització històrica, davant l'expectativa generada per les ulleres de "realitat mixta", encara que després la presentació del producte, anomenat 'Vision Pro', els títols de la companyia han abandonat aquesta cota i han registrat pèrdues del 0,76%.

  • 226,34$
  • 2,16%

Les ulleres han estat presentades durant la Conferència de Desenvolupadors que la tecnològica celebra durant tota la setmana, i en què el director executiu de la companyia, Tim Cook, ha introduït les principals característiques d'un producte que els seguidors de la companyia fa mesos que esperen, i que tindrà un preu de 3.499 dòlars.

'Vision Pro' permet als usuaris navegar a través de les aplicacions favorites amb els seus sentits, ja que poden obrir, tancar o emprar qualsevol programa amb la seva vista, veu i moviments corporals. Les aplicacions es poden moure a l'espai, expandir-se i contraure's al gust del consumidor.

A més, les ulleres inclouen un sistema que permet al que les fa servir veure les persones que es troben al seu voltant, i mostra també a aquestes els ulls de la persona que porta posades les 'Vision Pro'.

Entre altres funcions, les ulleres permeten visualitzar pel·lícules en tres dimensions, jugar a videojocs, fer fotos o gravar vídeos, també tridimensionals. A més, la companyia ha anunciat que el producte comptarà amb el contingut de Disney+ “des del primer moment”.

Amb aquest producte, la companyia espera fer front al casc de realitat virtual de Meta, el Meta Quest 3, que arribarà aquesta tardor i el cost inicial del qual serà de 499,99 dòlars per al model de 128 GB. "Els primers auriculars convencionals amb realitat mixta en color d'alta resolució. Un 40% més fins i còmodes. Millors pantalles i resolució. Chipset (Snapdragon) de Qualcomm de darrera generació amb el doble de rendiment gràfic. El nostre casc més potent”, va indicar Mark Zuckerberg, CEO de la matriu de Facebook, la setmana passada.

La comercialització de 'Vision Pro' començarà a principis del proper any fiscal, i els analistes esperen que la venda generi un augment dels ingressos del 7% per a l'exercici 2024. A més, apunten que el seu potencial no acabarà d'explotar fins que es materialitzi una evolució en les tecnologies complementàries.

"Hi ha una gamma realment àmplia de tecnologies que s'han d'unir perquè aquest tipus de dispositius i experiències estiguin en una forma compacta en què tu i jo puguem caminar durant tot el dia amb un parell d'ulleres intel·ligents", destaca Timo Toikkanen, director executiu del fabricant Varjo, en declaracions recollides per Financial Times.

Segons la seva experiència, "es necessiten avenços en òptica, en administració d'energia, en administració tèrmica i potència de còmput", ja que "és una categoria de productes molt complexa i prendrà molt de temps perquè tot això passi, i després perquè tot això es miniaturitzi".

A més, durant la Conferència de Desenvolupadors s'han presentat també les darreres actualitzacions de programari dels seus productes iPhone, iPad, iWatch i Mac.

Noticias relacionadas

contador