ep archivo   lingotes de oro
POLYMETAL - Archivo

L'or ha començat l'any 2023 amb forts guanys. El metall preciós continua amb la tendència alcista i avança un 0,095 fins als 1,879 dòlars, cotitzant a prop d'un màxim de 8 mesos. La feblesa del dòlar i la caiguda dels rendiments han impulsat la pujada que, segons els analistes, sembla que continua.

  • 2.661,45$
  • 0,97%

"L'or s'està aferrant bé als guanys considerant els esforços de la Fed per abordar les expectatives de les taxes d'interès del mercat. Els rendiments es mantenen a prop dels mínims recents i l'or a prop dels màxims d'uns 1,880 dòlars, cosa que indica que els responsables polítics tenen molt més a fer", indica Craig Erlam, analista sènior de mercat d'Oanda.

De cara a les perspectives futures de l'or, Erlam fixa com a data clau dijous, dia en què es coneixerà la dada d'inflació del desembre als EUA, ja que si la inflació subjacent és més baixa del que s'esperava, “soscava la postura agressiva del banc central". "Per descomptat, arribarà un moment en què això haurà de canviar i pot ser força abrupte".

"Per ara, el metall groc enfronta a una forta resistència al voltant de 1,880-1,920 dòlars, una regió on hem vist molta activitat durant els últims anys. L'impuls continua sent favorable per als alcistes, però això pot canviar ara que el preu està provant aquest rang de 40 dòlars", destaca.

La recent caiguda en els rendiments també ha estat positiva per a l'or, que continua "recolzant la demanda del metall groc. El següent nivell clau roman als 1,896 dòlars, que és una reculada de Fibonacci del 61,8% del moviment descendent des dels màxims històrics de l'any passat fins als mínims de l'any passat als 1,615 dòlars”, assenyala Michael Hewson, analista en cap de mercat a CMC Markets.

Així mateix, la reobertura de la Xina ha estat ben rebuda pel metall preciós després que el Banc Popular de la Xina hagi anunciat la compra de 62 tones als dos últims mesos del 2022.

L'or és considerat l'actiu refugi per excel·lència en temps d'alta inflació i d'incertesa econòmica, per la qual cosa la demanda i, en conseqüència, el preu, es pot veure incrementat aquest 2023. "M'ha agradat l'or durant diversos anys. Mirant el pic del dòlar, ha guanyat una mica d'enlairament aquí durant els últims mesos, així que veig que continuarà durant algun temps", indica David Neuhauser, fundador i director d'inversions de Livermore Partners, en declaracions a CNBC.

contador