illustration du logo de l opep

L'Organització de Països Exportadors de Petroli i els seus aliats, el grup conegut com a OPEP+, ha anunciat que mantindrà les actuals retallades voluntàries de producció de cru després de revisar les dades de gener i febrer. Cal recordar que alguns membres del càrtel com l'Aràbia Saudita van acordar retallar la seva producció fins a un total conjunt de 2,2 milions de barrils diaris (mbd) al primer trimestre d'aquest any per intentar estabilitzar els preus del petroli.

"El Comitè Ministerial Conjunt de Seguiment (JMMC, per les sigles en anglès) va revisar les dades de producció de petroli cru per als mesos de gener i febrer de 2024 i va observar l'alta conformitat dels països participants i no OPEP amb la Declaració de Cooperació", ha afirmat el càrtel en un comunicat.

A més, el Comitè "ha acollit amb satisfacció el compromís de la República de l'Iraq i la República del Kazakhstan d'aconseguir la plena conformitat i compensar la sobreproducció". L'òrgan també ha celebrat "l'anunci de la Federació de Rússia que els seus ajustaments voluntaris al segon trimestre del 2024 es basaran en la producció en lloc de les exportacions".

La propera reunió del Comitè Ministerial Conjunt de Seguiment està prevista que se celebri el proper 4 de juny, una cita en què l'organització tornarà a revisar els ajustaments de producció voluntaris addicionals anunciats l'abril del 2023, i també “els ajustaments posteriors al novembre del 2023 i febrer del 2024".

El càrtel ha recordat que encara valora "prendre mesures addicionals en qualsevol moment aprofitant la forta cohesió entre l'OPEP i els països productors de petroli participants no pertanyents a l'OPEP".

Noticias relacionadas

contador