l opep convient d une augmentation de la production mais les emirats s y opposent

El Brent i el West Texas retallen posicions aquest dilluns (Brent: -0,96%. 72,88 dòlars; West Texas: -0,99%. 71,10 dòlars) després que l'OPEP+ hagi assolit, per fi, un acord sobre la producció de petroli aquest diumenge després de dues turbulentes setmanes de negociacions.

Els grans productors han pactat impulsar la producció de petroli i han decidit restaurar tot el subministrament retirat del mercat durant la pandèmia de coronavirus per a finals de 2022. El grup afegirà inicialment 400.000 barrils diaris cada mes a partir de l'agost, fins a arribar als 2 milions de barrils diaris a finals de 2021. l'OPEP+ ha anunciat que havia ampliat l'acord des d'abril de 2022 fins a desembre de 2022.

"Un dels grans motors de la preocupació per la inflació durant els últims mesos ha estat l'augment constant dels preus del petroli, ja que la preocupació que la demanda superi l'oferta ha contribuït a impulsar els preus a màxims de tres anys. Aquest cap de setmana, l'OPEP+ sembla haver deixat de banda les seves diferències i ha arribat a un acord per augmentar la producció en fins a 400.000 barrils diaris mensualment a partir d'agost, i continuar fins que la producció es restableixi al nivell anterior a la pandèmia", subratlla Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres, a la seva crònica diària de mercats.

"L'augment de la producció és baixista a curt termini per als preus del petroli (...). D'altra banda, és positiu a més llarg termini, ja que la cohesió de l'OPEP+ es manté intacta. L'OPEP+ ha demostrat una vegada més la seva capacitat per resoldre les seves diferències i mantenir el rumb", afegeix al respecte Jeffrey Halley, analista d'Oanda.

"Fa temps que es necessitava un acord, ja que els Emirats Àrabs Units (EAU) i Aràbia Saudita s'han enfrontat en múltiples ocasions en públic recentment, a causa que la UEA considerava que la seva línia de base de producció s'havia fixat en un nivell massa baix. El preu del petroli ha anat augmentant al llarg d'aquest any i actualment se situa als 73 dòlars per barril, enfront dels 52 dòlars de principis d'any. El preu ha baixat una mica durant els últims dies a mesura que augmentaven les expectatives sobre un imminent acord", destaca al respecte el banc danès Danske Bank aquest dilluns.

Durant les negociacions d'aquest cap de setmana es va acordar també revisar les línies de base de producció de l'Aràbia Saudita, Rússia, Emirats Àrabs Units i l'Iraq.

"El resultat de l'acord suposaria un augment de l'oferta de petroli després que els preus del cru arribessin al seu nivell més alt en gairebé tres anys a causa de l'augment de la demanda ia les retallades de producció. No obstant això, els operadors han de tenir en compte que el lent ritme de creixement de la producció indica que els productors se senten còmodes amb els preus actuals del petroli i que probablement estiguin preocupats pel ritme de la recuperació econòmica a mesura que sorgeixen noves variants de la Covid. per tant, no és segur que l'augment previst de l'oferta de petroli obstaculitzi la pujada dels preus del petroli, ja que la demanda continua augmentant-se", explica al respecte Naeem Aslam, director d'anàlisi d'AvaTrade.

Noticias relacionadas

contador