Els preus del cru cauen amb força aquest dijous (barril Brent: -1,09%. $ 64,34; Barril WT: -1,18%. $ 57,89) decebuts, com les borses, amb una actuació de la Reserva Federal ( Fed) que per a molts ha estat insuficient. El banc central ha retallat els tipus en 25 punts bàsics però ha precisat que no estem davant d'una llarga sèrie de baixades en les taxes. Això ha decebut a alguns -com Donald Trump-, que clarament esperaven més.
Aquestes caigudes en el cru es produeixen tot i registrar-se un descens en els inventaris de petroli dels EUA major a l'esperat i que els membres de l'OPEP estiguin implementant les seves retallades en la producció, juntament amb la retallada de les exportacions de Líbia.
"L'oferta és abundant i el creixement de la demanda està mostrant signes de debilitament a nivell mundial a causa dels conflictes comercials, el Brexit i altres esdeveniments que tendeixen a afeblir potencialment el creixement econòmic i, per tant, la demanda de petroli", va dir a Reuters Victor Shum, soci sènior d'IHS a Singapur.
"Hi ha molt petroli allà, fora. La producció dels EUA està creixent amb força i, a més, només a l'Aràbia Saudita hi ha prou capacitat disponible per compensar qualsevol interrupció significativa del subministrament", va afegir.
Una enquesta mensual de Reuters va mostrar que s'espera que els preus del petroli es mantinguin dins d'un rang proper als nivells actuals aquest any, ja que el creixement econòmic s'està desaccelerant i la perllongada disputa comercial entre els Estats Units i la Xina està frenant la demanda.
Mentrestant, els negociadors dels Estats Units i la Xina, les dues economies més grans del món, van concloure dimecres una ronda de converses comercials sense senyals visibles de progrés i van ajornar la seva pròxima reunió fins al setembre.
Les reserves de cru dels Estats Units van caure per setena setmana consecutiva i registren els seus nivells més baixos des de novembre, tot i que la producció es va recuperar i les importacions netes van augmentar, segons ha informat dimecres l'Administració d'Informació Energètica (Energy Information Administration).
Els inventaris de cru van baixar en 8,5 milions de barrils a la setmana finalitzada el 26 de juliol i va superar amb escreix les expectatives dels analistes d'una caiguda de 2,6 milions de barrils.
No obstant això, la producció va repuntar a 12,2 milions de barrils per dia (bpd), a prop dels nivells recents, d'11,3 milions bpd, una setmana abans.
La producció de petroli entre els membres de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) va aconseguir el seu nivell més baix en vuit anys el juliol, quan una nova retallada voluntaria del principal exportador, Aràbia Saudita, va aprofundir les reduccions fruit de les sancions dels Estats Units contra l'Iran i les interrupcions en altres parts del grup.