El petroli continua sent un dels valors més volàtils del mercat. Després de les fortíssimes caigudes de dimarts i l'extensió d'aquestes dimecres, aquest dijous s'ha capgirat. El cru Brent repunta un 5,42% fins als 106,15 dòlars, mentre que el barril de West Texas nord-americà avança un 5,85% fins a intercanviar-se per 104,3 dòlars.
Cal recordar que les dues referències van tancar aquest dimecres al nivell més baix des de l'11 d'abril. Stephen Innes, d'SPI Asset Management, reconeix en unes declaracions recollides per CNBC que el cru està sent “delmat” a causa de “la poca informació sobre la producció o el consum”. "Els operadors de matèries s'estan tornant molt adversos al risc a causa de la creixent demanda, la preocupació pel camí que prendrà la Reserva Federal i el risc de recessió", afegeix.
Així mateix, altres experts consideren que el mercat està començant a considerar un escenari de recessió en què es freni la demanda de matèries primeres, l'escalada de preus de les quals és un dels factors que han impulsat aquestes pors. Warren Patterson (ING) indica que, malgrat tot, és difícil ser “excessivament baixista” en els preus del petroli, ja que “els diferencials mensuals del Brent segueixen en una àmplia retroalimentació, cosa que indica una oferta ajustada”. "Els preus immediats són més alts que els dels mesos futurs en un mercat endarrerit", afegeix l'analista del banc neerlandès.
“Una caiguda del 10% en un dia és un titular cridaner, però sempre que el petroli ha cotitzat per sota dels 100 dòlars el barril des de la invasió russa no hi ha estat gaire temps”, explica David Jones (Capital.com), "Serà interessant observar el mercat durant els propers dies per veure si els caçadors de gangues intervenen, o si això és realment el començament d'una venda més sostinguda del cru després de més de dos anys de guanys incessants".
A més, avui s'ha conegut l'inventari de l'Administració d'Informació Energètica (EIA, per les sigles en anglès) dels Estats Units, un recompte setmanal que mostra el canvi als barrils de cru i derivats emmagatzemats. Aquest informe, que tendeix a generar una certa volatilitat en els preus, ha mostrat que els inventaris han augmentat en 8,2 milions de barrils enfront de l'expectativa del consens d'una reducció de 1,04 milions de barrils.
Recentment, l'OPEP i aliats (OPEP+) han acordat mantenir sense canvis la decisió presa a principis de juny d'elevar la producció diària de cru a 648.000 barrils enfront del ritme anterior de 432.000 barrils diaris.