petroleocbdolar

Fortes caigudes en el preu del petroli aquest dimarts, que estén les pèrdues registrades durant la sessió de dilluns, davant l'expectativa que els bancs centrals executaran noves pujades dels tipus d'interès en la lluita contra l'elevada inflació.

Els operadors descompten que aquest enduriment monetari pot afectar el cru en produir una desacceleració en el creixement econòmic i afectar la demanda d'energia.

En aquest sentit, el mercat espera que la Reserva Federal (Fed) duu a terme un increment de 25 punts bàsics, mentre que per part del Banc Central Europeu (BCE), que donarà a conèixer la seva decisió dijous, també s'estima una alça de 25 punts bàsics.

El barril Brent, de referència mundial, es deixa un 4,34%, fins als 75,87 dòlars, mentre que el West Texas, de referència als Estats Units, retrocedeix un 4,51%, fins als 72,25 dòlars.

Les preocupacions al voltant del sector bancari després de la fallida de First Republic, la segona caiguda més gran d'un banc en la història del país, també pesen sobre el mercat, ja que posa de manifest que els problemes encara no han acabat i poden ser extensibles a altres entitats regionals dels EUA.

Així mateix, les febles dades econòmiques de la Xina conegudes aquest diumenge, que han mostrat una caiguda inesperada de l'activitat manufacturera a l'abril a territori de contracció, afegeix pressió als preus del petroli.

"La pressió a la baixa sobre el petroli és que la recuperació econòmica de la Xina no és realment prometedora, ennuvolant les perspectives de la demanda sobre el consum de combustible", assenyala Tina Teng, analista de CMC Markets.

Noticias relacionadas

contador