Petroleo_Bolsas oilmarkets

El petroli rebota aquest divendres al voltant d'un 2% (barril Brent: +2,36%. $ 61,93; Barril WT: +1,96%. $ 55,01) després de la patacada de més del 6% que va viure durant la passada sessió per dos factors fonamentalment: l'actuació de la Fed, que s'ha considerat insuficient, i la recrudescència de la guerra comercial, amb l'anunci d'aranzels addicionals del 10% sobre productes xinesos.

El Brent i el West Texas es dirigeixen cap al seu primer tancament setmanal en negatiu en tres setmanes, amb descensos acumulats de més del 2%. Els experts insisteixen en la idea que la guerra comercial afecta la fortalesa econòmica, cosa que té un impacte directe en la demanda de cru.

"Les estimacions de creixement global han estat sota la pressió de la guerra aranzelària i l'últim moviment dels EUA esborra tota la bona voluntat guanyada a principis de la setmana quan els negociadors nord-americans van viatjar a Xangai per reiniciar les converses comercials", assenyala Alfonso Esparza, analista de mercats d'OANDA.

Aquesta setmana hi ha hagut senyals creixents del cost econòmic de la disputa comercial entre els Estats Units i la Xina. El gegant asiàtic va informar de la desacceleració de l'activitat manufacturera el juliol.

L'activitat manufacturera nord-americana també va baixar el mes passat, i va aconseguir el seu nivell més baix dels últims tres anys, i la despesa en construcció va caure el juny, ja que la inversió en projectes privats de construcció va retrocedir al seu nivell més baix en un any i mig.

La desacceleració econòmica s'ha traduït en una caiguda de la demanda de petroli als Estats Units, el major consumidor de petroli del món.

La quantitat de cru processat en les refineries de petroli dels EUA promedió 17,2 milions de barrils per dia durant les últimes quatre setmanes, un 1,3% menys que durant el mateix període de l'any passat, segons les dades del govern d'aquesta setmana.

Noticias relacionadas

contador