petroleocbfraking

El preu del petroli es dispara aquest divendres pujat per la possible relaxació de les restriccions per Covid-19 a la Xina, cosa que donaria un impuls a la demanda. La debilitat que està mostrant el dòlar nord-americà durant aquesta jornada, unit al fet que la data de la prohibició de la Unió Europea sobre el cru rus està cada cop més propera, també contribueix a l'escalada alcista.

El barril Brent, de referència a Europea, avança un 4,08%, fins als 98,55 dòlars, mentre el West Texas, de referència als Estats Units, guanya un 4,70%, fins als 92,30 dòlars.

Aquests guanys, però, segons assenyalen els analistes, s'estan veient limitats, perquè els temors de recessió continuen vigents. Així mateix, les pressions sobre la demanda també pesen al mercat del cru i s'espera que l'oferta es mantingui ajustada a causa dels embargaments europeus sobre el petroli rus i la caiguda a les reserves dels Estats Units.

Però la debilitat de dòlar està portant el mercat a superar aquestes reticències, ja que el producte està sent més barat per als tenidors d'altres divises.

"La lleugera debilitat del dòlar, la propera prohibició de les vendes de petroli rus són certament de suport, ja que l'enfocament està canviant dels temors de recessió als problemes de subministrament", assenyala l'analista de PVM Oil Associates, Tamas Varga, en declaracions recollides per Reuters.

"El principal catalitzador, però, són els informes que la Xina pot alleujar les seves restriccions de zero Covid, cosa que seria una benedicció per a la seva economia i la demanda de petroli", afirma Varga.

El G7, per part seva, ha demanat als països productors de cru que augmentin la seva producció, mentre continua debatent els detalls sobre limitar el preu del petroli per alleujar les restriccions dels fluxos russos fora de la Unió Europea.

En aquest sentit, cal recordar que la prohibició de la UE a les importacions de cru rus entraran en vigor el proper 5 de desembre.

Noticias relacionadas

contador