El petroli amplia les seves pèrdues per sisè dia consecutiu aquest dijous (barril Brent: -1,85%, 66,97 dòlars; barril WT: -2,38%, 63,90 dòlars), rondant als mínims de tres mesos, afectat pel creixent por de la desacceleració de la demanda de combustible enmig del repunt dels casos de Covid-19 a tot el món, al costat d'un augment inesperat dels inventaris de gasolina als Estats Units. Les petrolieres acusen aquesta retallada en el preu del cru. Repsol es deixa ara un 2,7% (9,33 euros).
Les dues referències han perdut més d'un 5% durant les últimes sis sessions, cotitzant a prop del seu nivell més baix des del 24 de maig.
Les caigudes persisteixen mentre els inversors segueixen preocupats per l'augment de les infeccions causades per la variant delta del coronavirus a tot el món.
"Els preus del cru segueixen semblant vulnerables al voltant d'aquests nivells de suport dels 65 dòlars en el WTI i 67 dòlars en el Brent", escriu en una nota recollida per Reuters Craig Erlam, analista sènior de mercat d'OANDA Europe.
La desacceleració del creixement a la Xina, a mesura que imposa més restriccions en resposta a l'augment dels casos de Covid-19, i certa debilitat en algunes dades dels EUA aquesta última setmana han propiciat les caigudes dels preus del petroli, explica.
"Un moviment per sota dels 65 dòlars en el WTI, per exemple, podria fer que els preus tornessin a caure en els rangs de negociació el segon trimestre, entre 57 i 65 dòlars. Això suposaria una gran caiguda pel que fa als nivells que hem vist durant els últims dos mesos i segurament reflectiria la creixent preocupació per l'extensió de la delta i les implicacions per al creixement del quart trimestre", afegeix.
La sorprenent acumulació d'inventaris de gasolina als Estats Units també contribueix a alimentar la preocupació per la desacceleració de la demanda.
Els inventaris del cru dels Estats Units van caure 3,2 milions de barrils a la setmana passada, fins als 435.500.000 de barrils, el seu nivell més baix des de gener de 2020, segons ha informat aquest dimecres l'Administració d'Informació Energètica.
Però les existències de gasolina van augmentar en 696.000 barrils, fins als 228.200.000 de barrils, enfront de les expectatives dels analistes d'una caiguda d'1,7 milions de barrils.
Les actes de la reunió de política monetària de la Reserva Federal dels EUA, celebrada els dies 27 i 28 de juliol, van mostrar que els funcionaris van assenyalar que la propagació de la variant delta podria retardar temporalment la plena reobertura de l'economia i frenar el mercat de treball.