petroleo-pozo

L'augment de les tensions entre Rússia i Ucraïna ha provocat nerviosisme als mercats, impulsant els preus del petroli. El cru nord-americà, el West Texas, has deixat pujades a prop d'un 4% i coqueteja amb els 95 dòlars per barril, mentre que el barril Brent de referència mundial ho ha fet un 2% per barril fins a preus per sobre dels 97,00 dòlars.

L'augment de les tensions ha provocat el nerviosisme als mercats, impulsant els preus del petroli. Divendres, el president nord-americà Joe Biden va dir que els Estats Units creuen que Putin havia decidit dur a terme un atac contra Ucraïna "en els propers dies". Dilluns a la nit, el president rus Vladimir Putin va ordenar l'entrada de forces a dues regions separatistes de l'est d'Ucraïna i va reconèixer la independència de Donetsk i Luhansk.

Rússia va ser el proveïdor de gas natural i petroli més gran de la Unió Europea a l'any passat, i aquestes tensions estan donant suport als preus del petroli.

Els preus del cru han superat recentment els 90 dòlars per barril, fet que suposa un augment de més del 20% aquest any i un repunt de més del 80% des de principis del 2021. No obstant això, aquests guanys també es poden atribuir a altres factors, com l'escassa oferta.

"Una acció militar concreta a Ucraïna suposaria una greu interrupció del subministrament energètic -i d'altres matèries primeres-, i hauria de cobrar prou impuls perquè el barril de cru superés la barrera dels 100 dòlars", comenta Ipek Ozkardeskaya, analista de Swissquote.

Noticias relacionadas

contador