ep archivo   imagen de una plataforma de gas y petroleo frente a la costa de libia en el
Antonio Sempere - Europa Press - Archivo

El ministre d'Energia d'Aràbia Saudita, el príncep Abdulaziz bin Salman, ha assegurat aquest dimecres que el país farà "el que calgui" per "portar estabilitat" al mercat de petroli, en declaracions recollides per Bloomberg. Aquest dilluns es va conèixer que el país ampliarà la retallada voluntària de producció de cru fins a l'agost.

La retallada voluntària saudita se suma a la ja anunciada per l'Organització de Països Exportadors de Petroli i els seus aliats (OPEP+), que limitarà la producció combinada de petroli a 40,463 milions de barrils diaris entre gener i desembre del 2024. Això se suma a l'inesperada retallada anunciat l'abril per impulsar el preu de l''or negre'. L'OPEP+ posa al mercat al voltant del 40% del cru mundial.

Paral·lelament, Rússia també ha anunciat aquesta setmana que reduirà les exportacions de cru en uns 500.000 barrils diaris. Tot i això, Moscou ha endarrerit les retallades acordades amb l'OPEP+ des del començament d'any.

Sobre aquestes mesures, el ministre saudita ha assegurat que mostren la unitat amb Rússia, i ha afegit que la decisió presa pel país que presideix Vladímir Putin "va ser una retallada voluntària que no se li va imposar".

"A l'últim moviment d'aquesta setmana, sí, tots continuem amb la nostra retallada voluntària, però novament, part del que hem fet amb els nostres col·legues de Rússia també va ser mitigar el costat cínic dels espectadors sobre el que estava passant amb Aràbia Saudita i Rússia", ha detallat en declaracions recollides per CNBC.

Noticias relacionadas

contador