• Värde Partners i DE Shaw s'han desprès d'un altre 7% del capital d'Abengoa
  • Santander i Sabadell ja van vendre el 12% del capital de la companyia sevillana
abengoa mx
Planta d'Abengoa a Mèxic

La processó de sortida de l'accionariat d'Abengoa segueix el seu curs. I el ‘dolor’ no cessa. L'últim cop de porta de fugida l’han donat dues dels fons d'inversió que tenien deute de la companyia sevillana i que van acceptar canviar-la per les seves accions. No obstant això, han durat menys d'una setmana a l'accionariat de l'empresa. Es tracta de Värde Partners i DE Shaw, que acaben de comunicar a la CNMV que s'han desprès d'un altre 7% del capital d'Abengoa per un import que ronda els 21 milions d'euros.

  • 0,02€
  • 0,00%
  • 0,01€
  • 0,00%

Santander i Sabadell van donar el tret de sortida a les vendes dels primers paquets institucionals després de la reestructuració de l'accionariat de l'empresa. El grup càntabre, líder inicial de l'accionariat i del rescat d'Abengoa, va vendre una mica més del 7% de l'empresa i ha reduït la seva participació del 9,6% a poc més del 2,4%. Els catalans van liquidar per complet el 3% que els corresponia. En total, ambdues vendes es van valorar al voltant de 35 milions.

Després de la seva fugida d'Abengoa, quatre bancs s'han quedat al capdavant de la companyia com a úniques referències accionarials. Són Banc Popular (4,6%), Caixabank (5%), Bankia (4,6%) i Credit Agricole (8,7%), que controlen el 23% d'Abengoa. La companyia sevillana va emetre 17.800 milions d'accions A i B a principis d'abril per fer front a la macroampliació de capital que va suposar la injecció d'1.170 milions d'euros al seu balanç i la capitalització de gran part del deute del grup. Amb l'operació, es va donar una profunda bolcada a la seva propietat, amén de diluir els seus antics accionistes a menys del 5% del capital de la nova empresa.

Ara, Dilluns de Pasqua, les famílies Benjumea i Abaurre, fundadores del grup d'enginyeria i els seus majors accionistes durant dècades, han confirmat a la CNMV que la seva participació del 57% que atresoraven a través d'Inversió Corporativa SA s'ha vist diluïda un 2,4%, valorat en uns 7,2 milions d'euros. Per aquesta participació, els Benjumea van arribar a formar part de la llista de mil milionaris Forbes quan Abengoa va arribar a valer, amb folgança, més de 3.000 milions en borsa.

Quan tots venen sempre hi ha algú que compra, però de moment amb prou feines estan fent acte de presència. La gestora britànica Invesco és un dels pocs inversors institucionals que ha comunicat compres durant els últims dies en Abengoa. Els seus fons han declarat una participació de l’1% després de la compra d'1,89 milions de títols ordinaris, segons consta a la CNMV. No obstant això, es preveuen més moviments en l'accionariat de la companyia a causa del volum altíssim de vendes, que totalitzen una mica més del 17% del capital només al costat dels institucionals i sense explicar els milers de minoritaris que han liquidat després de les últimes setmanes de caigudes.

Noticias relacionadas

contador