ep la ministra portavoz del gobierno isabel rodriguez i y la ministra de industria comercio y
Jesús Hellín - Europa Press

L'Agència Espacial Espanyola tindrà finalment Sevilla com a seu, mentre que l'Agència Espanyola de Supervisió de la Intel·ligència Artificial s'ubicarà a La Corunya, segons ha anunciat aquest dilluns la ministra Portaveu i de Política Territorial, Isabel Rodríguez.

La ciutat andalusa es queda d'aquesta manera amb la seu d'un organisme pel qual pugnaven també vint ciutats més, per aprofitar així l'estratègia de descentralització d'organismes públics que impulsa el Govern.

Rodríguez ha assegurat que la candidatura sevillana s'ha imposat sobre les altres pel fet que la ciutat compta "amb aquestes especials connexions nacionals i internacionals que demandaven els professionals", que se sumen al seu "entorn d'investigació empresarial i també a l'àrea aeroespacial".

També ha pesat per a l'elecció de Sevilla el fet que hagi presentat una "excel·lent seu equipada i d'acord amb els requisits, en un edifici singular i amb ús exclusiu i disponible per a aquesta activitat, a més d'altres annexos per a possibles ampliacions".

"Es requeria la necessitat d'una ràpida posada en marxa, ja que serà l'Agència Espacial la que haurà de desplegar el Pert aeroespacial, i per tant es requeria que pogués funcionar al més aviat possible", ha destacat Rodríguez.

A més, ha subratllat que "l'elecció de Sevilla contribuirà a reforçar la capacitat de la regió sud d'Espanya per atraure talent i inversions i crear fons de creixement social i econòmic".

La ministra Portaveu també ha confirmat que l'Agència Espanyola de Supervisió de la Intel·ligència Artificial s'ubicarà a La Corunya, després que la ciutat gallega s'hagi imposat a les altres tretze urbs amb què competia per albergar l'organisme.

En aquesta ocasió, igual que va passar amb la designació de Sevilla per a l'Agència Espacial, s'ha tingut en compte el suport mostrat per altres institucions, que en el cas de La Corunya ha pujat fins als 92 organismes.

contador