ep archivo   el presidente del gobierno pedro sanchez durante su intervencion en el pleno del
Pool - Archivo

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimarts la construcció de 20.000 nous habitatges públics en terreny propietat del Ministeri de Defensa, que s'uniran als 50.000 pisos de la SAREB i als 43.000 habitatges públics que es finançaran a través de l'ICO, per arribar a un total de 113.000 vivendes.

"Posarem en marxa la major promoció d'habitatge públic i lloguer assequible de les últimes dècades. Si tenim en compte els habitatges públics ja projectats pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, durant els propers anys habilitarem 183.000 habitatges de titularitat pública per al lloguer", ha assenyalat durant la seva intervenció al Senat.

El president ha assegurat que aquest projecte és "ambiciós", tot i que ha confiat a assolir la meta proposada amb èxit. A més, ha destacat aquestes xifres de nous habitatges "enfront de les 1.600 que va projectar el PP durant els seus anys de govern".

Sánchez s'ha compromès a incrementar, els propers 5 anys, "en més d'un 50% en nombre d'habitatges de titularitat pública impulsats per l'Administració General de l'Estat que hi ha a Espanya", amb l'objectiu d'apropar els registres del país a la mitjana europea.

En aquest sentit, ha destacat que aquesta mesura busca deixar enrere el "percentatge indignant" del 3% d'habitatge públic, "per arribar a un 9%, que és la mitjana europea", i per continuar avançant cap a aquest 20% que registren els països més avançats d'Europa en aquest àmbit”.

contador