big tech, faamg, amazon, meta, facebook, apple, microsoft, alphabet, google

La decisió de la Comissió Europea d'incloure a la llista de "guardians" del mercat que estaran afectats per la nova Llei de Mercats Digitals a les 'big tech' nord-americanes busca evitar escissions forçades de grans empreses, ha assegurat aquest dijous el comissari de Mercat Interior de la UE, Thierry Breton, en una entrevista amb CNBC.

D'aquesta manera, Apple, Microsoft, Alphabet (Google), Meta (Facebook, Instagram), Amazon i ByteDance (TikTok) i 22 dels seus serveis són els afectats per aquesta normativa i disposen de sis mesos per complir tota la llista d'obligacions de la Llei de Mercats Digitals.

"Si aquestes empreses no compleixen, i espero que totes compleixin, aleshores tindrem la possibilitat de posar una multa de fins al 10% dels ingressos globals", ha explicat Breton.

Tot i això, la multa en qüestió podria augmentar fins a un 20% més si l'empresa segueix incomplint les normes fixades per la nova llei.

"I si continuen, sí, tenim eines, fins i tot per dividir aquestes empreses, però mai no les voldré fer servir. I puc dir-los que les converses que tenim amb totes aquestes empreses són professionals i crec que van a la direcció correcta", ha afegit el comissari.

Breton ha volgut deixar clar que aquesta normativa no suposa cap mena de tracte desfavorable cap a les empreses no europees, i ha assegurat que la seva voluntat és que les empreses "exitoses" puguin accedir al mercat comunitari.

"Gaudeixo poder oferir a empreses reeixides, europees o no europees, la possibilitat d'ingressar al nostre mercat digital, que és, per cert, més gran que el dels Estats Units. Així que és molt atractiu, estem feliços que grans empreses no europees se'n puguin beneficiar", ha conclòs.

Noticias relacionadas

contador