- BBVA ha pujat més d'un 3% i Santander un 1,77%
- Les borses del Vell Continent aposten pel triomf de Clinton i tanquen en positiu
- L'IBEX va perdre més d'un 4% la setmana passada
Jornada de rebot al mercat europeu. La banca ha empès a l'IBEX-35 a sobrepassar els 8.900 punts amb la vista posada en les eleccions dels EUA. Concretament, el selectiu ha pujat un 1,45% fins als 8.918,8 punts. Les borses del Vell Continent aposten pel triomf de Clinton i han tancat amb guanys.
Després d'una setmana marcada per les caigudes, l'IBEX-35 es va deixar un 4,45% en l'acumulat setmanal, el dilluns ha començat en verd al mercat espanyol. Viscofan ha liderat els guanys (+4,62%, fins als 44,61 euros), seguit per ArcerlorMittal, amb una pujada del 3,61%, fins als 6,13 euros. Però cal fixar-se que els dos bancs amb més pes del selectiu han pujat substancialment. BBVA s'ha revaloritzat un 3,13%, fins als 6,4 euros; i Santander un 1,77%, fins als 4,37.
Només un títol ha tancat en negatiu aquesta sessió: Técnicas Reunidas s'ha deixat un 0,05%, fins als 32,78 euros. D'altra banda, Gas Natural s'ha mantingut en els 17,2 euros: les importacions de gas natural han disminuït un 3% al setembre.
Les borses del Vell Continent aposten pel triomf de Clinton i han tancat amb guanys
En la resta de borses europees també s'ha imposat el verd. El DAX 30 d'Alemanya ha pujat un 1,75%, el CAC 40 francès s'ha revaloritzat un 1,74% i el FTSE 100 de Londres ha tancat amb uns guanys de l'1,45%. Els principals índexs europeus van tancar la sessió del divendres amb importants caigudes.
CLINTON S'AVANÇA EN LES ENQUESTES
El rebot als mercats internacionals, després d'una setmana en vermell, es deu principalment al fet que la candidata demòcrata a la Casa Blanca, Hillary Clinton, està per sobre del seu oponent, el republicà Donald Trump, en les enquestes electorals. Els comicis se celebren aquest dimarts 8 de novembre i sembla que els mercats ja celebren la victòria de Clinton.
La candidata demòcrata a la Casa Blanca, Hillary Clinton, ostenta un avantatge de quatre punts percentuals sobre el seu contendent republicà mancant dos dies per a les eleccions presidencials dels EUA, segons el sondeig publicat aquest diumenge per The Wall Street Journal i NBC.
Clinton compta amb un 44% de la intenció de vot, enfront del 40% de Trump, d'acord amb aquesta enquesta, que serà l'última que publiquin tots dos mitjans nord-americans abans dels comicis.
COMPROMÍS PER COMPLIR EL DÈFICIT
En el plànol polític i macroeconòmic, aquest dilluns el Govern espanyol ha traslladat a Brussel·les el seu compromís de complir amb el dèficit. El portaveu del Govern i ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, ha assegurat a Brussel·les que el nou Govern de Mariano Rajoy està determinat a "recuperar el temps perdut" durant la interinitat i a complir amb els compromisos de reducció de dèficit pactats amb la UE.
Clinton compta amb un 44% de la intenció de vot, davant del 40% de Trump, d'acord amb l'enquesta que serà l'última que publiquin els mitjans
D'altra banda, el volum de les vendes minoristes de la zona euro va registrar durant el passat mes de setembre una reculada del 0,2%, en línia amb la caiguda de dues desenes observada a l'agost, mentre que en comparació del mateix mes de 2015 les vendes minoristes van créixer un 1,1%, segons ha informat Eurostat.
BANC SANTANDER, ENTITAT SISTÉMICA EL 2017
De tornada a les nostres fronteres i en un àmbit empresarial, aquest dilluns és notícia que el Banc d'Espanya ha designat a Santander com a Entitat d'Importància Sistémica Mundial (EISM) en 2017. L'organisme acaba de manar la classificació dels bancs espanyols i la seva catalogació com EISM o Altres Entitats d'Importància Sistémica (OEIS).
D'altra banda, el BBVA deixarà de ser identificat com EISM a partir de l'1 de gener de 2017, per mantenir una puntuació inferior al llindar de 130 punts establert per a la identificació com EISM.
En un altre ordre de coses, la tecnològica espanyola especialitzada en programari per al sector serveis, Amadeus IT, presentava la passada setmana uns sòlids resultats que no han passat desapercebuts per a les principals firmes d'inversió. Els analistes de Goldman Sachs la veuen com el líder als seus mercats i li atorguen un potencial a les seves accions del 32%. Aquest dilluns, els seus títols han tancat amb una pujada del 0,57%, fins als 41,8 euros.
ANÀLISI TÈCNICA
“Malgrat les importants pujades amb les quals hem començat la setmana, de moment només cal parlar d'un rebot després de les caigudes del 4,4% de la setmana passada”, apunta José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamania. Segons continua: molt ha de dir-nos el buit a la baixa de la sessió del dimecres de la setmana passada en els 9.040 punts. “I és que en funció que aquest buit es tanqui, o el que és el mateix s'anul·li, podrem parlar d'un simple rebot fruit de la 'sobreventa' diària o d'una mica més que un simple rebot”.
Si s'observa el gràfic de l'IBEX-35 des de finals de juny es pot veure com el preu segueix, a dia d'avui, construint mínims i màxims creixents, la qual cosa no és una altra cosa que la definició més senzilla d'una tendència alcista (en el que al curt termini es refereix). “El perill pot venir si després d'emplenar aquest buit a la baixa els preus agafen corredissa a la baixa. En aquest últim cas no podem descartar una continuïtat dels descensos cap a la zona de suport dels 8.670 punts i per sota dels mínims de setembre i d'octubre en els 8.550 punts”, explica l'expert.
Com a nivell de suport més immediat tenim el buit alcista de la sessió d'aquest dilluns en els 8.790 punts. “Com a títol avançat de l'IBEX-35, estarem atents per si BBVA és capaç de tancar el buit a la baixa homòleg al dels 9.040 punts de l'Ibex 35, el dels 6,44 euros”, conclou.