inversorescbjovenes11

El sentiment cap a l'EURO STOXX 50 va caure a mínims de 92 punts al març, ja que els temors del sector bancari van afectar la confiança dels inversors minoristes en els valors europeus. El 10,2% dels derivats negociats van ser sobre pars de divises, mentre que el 0,2% van ser sobre criptodivises. El creixement del volum d'operacions suggereix l'interès dels inversors minoristes malgrat el sentiment negatiu.

Spectrum Markets (Spectrum), el centre paneuropeu de negociació de derivats titulitzats, ha publicat les dades del seu índex de sentiment SERIX per als inversors minoristes europeus, corresponent al mes de març, revelant que el sentiment dels inversors minoristes cap a l'EURO STOXX 50 es va enfonsar al mes passat, fregant els 92 punts. El valor del SERIX indica el sentiment dels inversors al detall, amb un nombre superior a 100, que marca un sentiment alcista, i un nombre inferior a 100, que indica un sentiment baixista.

"L'EURO STOXX 50 comprèn empreses europees de diversos sectors, no només financeres, i la resposta dels inversors minoristes a aquest índex de caràcter més ampli suggereix un temor de contagi a altres sectors a mesura que les males notícies del sector bancari cobraven força", explica Michael Hall, responsable de distribució de Spectrum Markets.

L'índex conté diverses institucions financeres europees líders, entre elles: Allianz, AXA, Banc Santander, BNP Paribas, Deutsche Börse, ING, Intesa Sanpaolo i Munic Re. El volum de negociació de derivats vinculats a l'EURO STOXX 50 va augmentar, juntament amb altres subjacents clau, al mes passat a mesura que es desenvolupaven les informacions sobre Silicon Valley Bank i Credit Suisse i augmentava la volatilitat dels mercats.

"El mes passat vam veure augmentar els volums de negociació a Spectrum, ja que la incertesa del mercat, i la volatilitat associada, provocada per esdeveniments importants com la crisi energètica, la inflació i els temors bancaris, van crear oportunitats per als inversors minoristes. No és una gran sorpresa veure per això una preferència per les apostes baixistes enfront de les alcistes, tenint en compte l'entorn macroeconòmic", afirma Michael Hall.

El març del 2023, es van negociar 160,7 milions de derivats titulitzats a Spectrum, i el 34% de les operacions van tenir lloc fora de l'horari tradicional (és a dir, entre les 17.30 i les 9.00 CET).

El 84,3% dels derivats negociats van ser sobre índexs, el 4,5% sobre matèries primeres, el 10,2% sobre parells de divises, el 0,8% sobre accions i el 0,2% sobre criptodivises; tres mercats subjacents més negociats el DAX 40 (29,8%), l'S&P 500 (25,7%) i el NASDAQ 100 (15,7%).

Si ens fixem en les dades del SERIX per als tres principals mercats subjacents, el DAX 40 es va mantenir baixista el 98, l'S&P 500 va passar d'un sentiment alcista de 101 a un baixista de 99, i el NASDAQ 100 va passar d'un 100 neutral a un 98 baixista.

contador