- Falten per publicar les vendes d'habitatges nous i les comandes de béns duradors
- Agitació al mercat de bons per la reforma fiscal de Trump i l'elecció del pròxim president de la Fed
Les vendes augmenten a Wall Street conforme avança la jornada, després del nou rècord marcat aquest dimarts pel Dow Jones i després d'una nova tanda de resultats empresarials i diverses dades econòmiques rellevants que no han estat ben rebuts pels inversors.
- 42.906,95
- -
El Dow Jones va pujar un 0,72% i va marcar un nou rècord als 23.441 punts després de la bona acollida que van tenir els comptes de 3M, Caterpillar i McDonald's. Les pujades del Nasdaq i l'S&P 500 van ser més moderades, per sota del 0,2%, tot i que es manté l’imparable tendència alcista a tots els terminis de la renda variable nord-americana.
Però aquest dimecres, els comptes d'altres grans corporacions com Coca Cola (-1%) i sobretot Boeing (-4%) han estat mal rebudes pel mercat. A més, Caterpillar i General Electric cauen més del 2% i la majoria de valors cotitzen en negatiu (Goldman Sachs i IBM cauen més de l'1%). En positiu, Nike puja un 4%, seguit de Visa (+1%) després de publicar les seves xifres i 3M (+0,8%).
Aquest dijous, després del tancament del mercat, les grans tecnològiques com, Amazon, Alphabet, Microsoft, Intel, Twitter i Ford ho faran dijous i les petrolieres Exxon Mobil i Chevron, divendres.
A nivell econòmic, els inversors esperen la publicació de les comandes de béns duradors de setembre. El consens espera una pujada de l'1% per la dada general i del 0,5% excloent-ne la partida més volàtil de transports. També es publicaran les vendes d'habitatges nous de setembre (la previsió de les quals és una lleugera caiguda del 0,9%, fins a 555.000 unitats).
Encara que les dades més importants de la setmana arribaran divendres, sobretot el PIB del primer trimestre i la confiança del consumidor de la Universitat de Michigan (divendres). La previsió del consens apunta a un creixement del 2,5%, encara que aquesta estimació estarà condicionada per l'efecte dels huracans de setembre.
BONS, REFORMA FISCAL, FED...
Al mercat de divises, l'euro puja un 0,1%, fins a 1,1770 dòlars. Al mercat de matèries primeres, el petroli West Texas cau un 0,4%, fins a 52,20 dòlars, mentre el cru Brent cau un 0,2%, fins a 58,20 dòlars. Per la seva banda, l'unça d'or cau un 0,4%, fins a 1.273 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins al 2,45%.
"Al mercat de bons", assenyala Bankinter, s'ha produït durant els últims dies "un repunt generalitzat" de la rendibilitat "pel nerviosisme que generen entre els inversors la proximitat de la reunió del BCE, el soroll polític" (a Espanya ) i "als EUA l'agitació al Senat per la reforma fiscal de Trump i l'elecció del pròxim president de la Fed".
Sobre la reforma fiscal de Trump, Larry Fink, president del major gestor mundial d'actius, BlackRock, ha alertat sobre una possible correcció del mercat si finalment no és aprovada durant els propers mesos, tal com espera el consens després dels últims avenços en aquesta matèria. Fink ha afegit que els inversors haurien d'esperar un retorn anual del 4% a les seves inversions durant la pròxima dècada, sobre una cartera diversificada d'accions i bons.
Pel que fa al pròxim president de la Fed, Donald Trump ha consultat els congressistes republicans sobre el seu grau de suport als dos principals candidats per substituir Janet Yellen, l'actual governador de la Fed, Jerome Powell, i l'economista John Taylor. Trump vol fer pública la seva decisió abans d'iniciar el seu viatge per Àsia, el proper 3 de novembre.
Segons l’anàlisi tècnica, José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía', comenta que, tot i els màxims del Dow Jones, "l'S&P 500 i el Nasdaq 100 no el van acompanyar", de manera que no descarta "la possibilitat que es pugui produir un petit correctiu/ajust de curt termini sobre la base del petit ‘envolupant’ baixista que van dibuixar els dos índexs aquest dilluns".