ep ibex
EUROPA PRESS - Archivo
11.056,80
  • 144,00
  • 1,32%

L'IBEX 35 ha avançat un 0,52%, fins als 9.447,30 punts (màxims des d'abril en preus de tancament), impulsat per l'optimisme sobre els Estats Units i la Xina. Les positives notícies sobre la guerra comercial han arrencat una onada de compres després de les informacions que la Xina i els EUA han acordat eliminar (de manera progressiva) els aranzels imposats durant llargs mesos de disputes.

Segons informa Reuters, la Xina ha fet pública aquest informació i declarat aquest dijous que les dues parts cancel·laran simultàniament alguns aranzels existents sobre els béns de l'altra part per arribar a l'anomenat acord comercial de "fase u".

Un portaveu de Ministeri de Comerç del país asiàtic ha assenyalat que la proporció d'aranzels eliminats ha de ser la mateixa i s'ha de fer en fases. Encara que està per veure si la postura de l'Administració Trump és la mateixa, el mercat ha donat la benvinguda a aquest anunci.

Dins de l'IBEX Arcelormittal ha pujat un 6,6% davant aquestes paraules. A més, ha presentat uns resultats que, tot i les pèrdues, han estat per sobre del previst. Un altre valor que s'ha disparat ha estat Ence (+6,7%). El petroli Brent ha pujat un 1,3%, fins als 62,60 dòlars.

La jornada ha deixat una nova bateria de resultats: Amadeus (+3,6%) ha reportat un augment en el seu benefici ajustat de l'11,9% fins al setembre; Meliá Hotels (+0,2%), Ezentis (+1%), Rovi (+5%) i Sacyr (+2,5%) també s'han confessat davant el mercat.

D'altra banda, si bé, el panorama polític no deixa una empremta especial en l'IBEX, ja que el mercat no espera que les eleccions del 10N resolguin la incertesa regnant, fons i cases d'anàlisi avisen de riscos econòmics. En concret, BlackRock ha aixecat la bandera vermella sobre la incidència del separatisme català a Europa i ha indicat que pot tenir un impacte en alguns països. La rendibilitat del bo espanyol a 10 anys repunta fins al 0,37% i la prima de risc espanyola cau a 62 punts.

Finalment, cal destacar que la Unió Europea ha retallat les perspectives de creixement per a la Zona Euro precisament per les tensions comercials. Pel que fa a Espanya, ha rebaixat la seva estimació de PIB per a 2019 a l'1,9%.També cal subratllar que el Banc d'Anglaterra ha mantingut els tipus sense canvis. Finalment, la producció industrial alemanya ha caigut un 0,6% el setembre, més del que es preveu. L'euro es deprecia un 0,19%, fins als 1,1043 dòlars; i la lliura es deprecia un 0,2%, fins als 1,2820 dòlars.

ANÀLISI TÈCNIC DE L'IBEX 35

"L'IBEX ha pujat aquest dijous sense molta convicció, però amb la mirada posada en la resistència que presenta als 9.500 punts. I per damunt tenim els màxims anuals (9.588) així com la part alta del canal alcista, ara als 9.700 punts", assenyala José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"I no hi ha molt més que dir que no hàgim repetit una vegada i una altra durant les últimes anàlisis, perquè al cap i a la fi, tenim el preu en zona de ningú, a mig camí entre el suport que té a la base del canal i la resistència que presenta en la part alta d'aquest. I hem de tenir presenta que una potencial caiguda cap a la base del canal no significaria res", afegeix aquest expert.

"Perquè sabem", conclou Rodríguez, "que els preus dins d'un canal es limiten a desplaçar-se des de la base fins a la part alta i quan aquest està en la seva part intermèdia, com ara, podem esperar qualsevol cosa. Però almenys, que no és poc, hem de tenir molt clares les zones de control per baix i per dalt: els 9.200 i els 9.700 punts. I d'altra banda, tenim nous màxims anuals a Europa i històrics a Wall Street".

Noticias relacionadas

contador