El dòlar amplia les seves caigudes aquest dimecres, ja que el progrés en el desenvolupament d'una nova vacuna contra la coronavirus i les expectatives d'un impuls fiscal per part del nou govern nord-americà han animat el transvasament de fons del dòlar a actius de més risc. L'euro ha sortit beneficiat d'aquesta onada de vendes en el 'bitllet verd' i puja per sobre dels 1,19 dòlars fins a nous màxims de tres mesos.
La moneda comunitària ha aconseguit 1,1930 dòlars, preu no vist des de l'1 de setembre, mentre el 'bitllet verd' també ha tocat el seu pitjor canvi en dos mesos davant del dòlar australià i un mínim de dos anys davant del dòlar neozelandès, tots dos considerats baròmetres del sentiment de risc a causa dels seus estrets vincles amb el comerç mundial de productes bàsics.
Per si això fos poc, el bitcoin també es canvia de mans en màxims de tres anys després de tocar els 19.400 dòlars, preu no vist des de 2017 i molt pròxim al seu màxim històric d'aquest any als 20.000 dòlars. Els experts interpreten el comportament de la criptomoneda per excel·lència com un signe més que els inversors s'estan sentint més còmodes prenent posicions de risc.
S'espera que el dòlar continuï caient a mesura que el progrés en la vacuna i l'esperada elecció de l'expresidenta de la Reserva Federal, Janet Yellen com a pròxima secretària del Tresor dels EUA alleugin dos grans incerteses per als inversors. "L'augment dels rendiments pot donar un cert suport al dòlar, però la tendència general és que seguirà a la baixa", assenyala Junichi Ishikawa, estrateg principal de divises d'IG Securities a Tòquio.
"La tendència ha canviat per afavorir els actius de risc. Yellen s'unirà a la Reserva Federal i donarà suport a l'economia. Les taxes dels Estats Units es mantindran baixes per molt temps", ha afegit.