ep billetes monedas euros euro dinero 20170403143002
EUROPA PRESS

La divisa europea segueix molt pressionada durant aquest tancament setmanal, entre la crisi pressupostària italiana, els temors sobre el creixement i l'aversió al risc que susciten les renovades tensions comercials entre la Xina i els EUA. A aquest còctel s'ha afegit la desconfiança que ha calat entre els inversors després de la roda de premsa del president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi. Si bé, el banquer central no va fer res per danyar la moneda, va arrelar la idea que el desembre es podria despenjar amb un ajornament dels increments de tipus i fins amb una extensió de la QE.

"Per una vegada, Mario Draghi no va ser el culpable de la debilitat de l'euro d'ahir, ja que el president del BCE va deixar clar davant els periodistes que el Consell de govern del banc no estava excessivament preocupat per l'alentiment del creixement de l’Eurozona i per les dades de les enquestes, que Draghi va qualificar com de tornada a la normalitat després de créixer per sobre de la seva capacitat durant el 2017", indiquen els experts de Monex Europa. En canvi, atribueixen a les renovades energies del dòlar que la moneda única deixés nous mínims durant la tarda, que la va portar als seus nivells més baixos en dos mesos enfront de la moneda nord-americana. Caigudes que ha prolongat aquest divendres fins gairebé als 1,1350 dòlars

Draghi va fer sang amb les rendibilitats del deute de l'Estat italià i amb el seu diferencial amb altres països de l’Eurozona, en dir que les emissions eren més importants per a la prima de risc d'acabar amb les polítiques d'expansió quantitativa. Estava, a més, disposat a oferir consell, encara que indirecte, a Itàlia, en dir que no hauria de replantejar la seva pertinença a l'euro i que hauria de canviar les seves polítiques per reduir el diferencial entre els bons italians i els d'altres països de la UE. "Així, no es va tractar l'important assumpte de la distribució de les compres d'actius per part del BCE entre els deutes dels diferents països, el que vol dir que l'impacte als mercats a causa del seu recàlcul haurà d'esperar fins al desembre", afegeixen els analistes de Monex.

Draghi va treure el seu costat colom per, de manera força subtil, "indicar que el BCE està començant a preocupar-se pels riscos i estarà a punt per fer retrocedir les expectatives de taxes durant la pròxima reunió", explica per la seva banda Neil Wilson, analista de Markets .com "Això suggereix riscos a la baixa per a l'euro, encara que haurien d'estar descomptats", afegeix.

CAP AL SUPORT DELS 1,13 DÒLARS

Des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, és la fortalesa del dòlar la que porta la moneda única a l’important zona de suport que presenta en els mínims de l'any: els 1,1300. "Per sota, els 1,1180-1,12", indica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

Per sota, "creiem que podem assistir a un ràpid moviment cap a la potencial zona de suport que presenta als 1,1180-1,12, el nivell d'ajust o retrocés del 61,8% de tota la pujada des de principis de 2017, quan per aquell llavors l'encreuament va arribar a cotitzar als 1,03394", indica l'expert de Bolsamanía.

Noticias relacionadas

contador