ep billetes euros
JUNTA DE ANDALUCÍA - Archivo

L'euro ha trencat el nivell d'1,09 dòlars per primera vegada des de maig de 2017 i ha registrat un nou mínim anual als 1,0885 dòlars. La moneda comunitària segueix sota pressió pel galopant alentiment econòmic de l'Eurozona, que s'acarnissa especialment a l'economia alemanya.

Precisament, informacions publicades per Reuters que els dos principals instituts germans d'estudis econòmics rebaixaran les seves previsions de creixement sobre la primera potència de la zona euro han dinamitat la moneda. Concretament, esperen que l'economia alemanya creixi un 0,5% aquest any i el govern alemany es basa en les projeccions d'aquestes institucions per elaborar les seves pròpies.

Segons la notícia, aquestes revisions a la baixa reflecteixen les creixents preocupacions d'una desacceleració a Alemanya provocada, principalment per una recessió al sector manufacturer que depèn de les exportacions. L'embús a la locomotora d'Europa podria perjudicar l'economia de la zona euro en general.

Aquests organismes havien dit l'abril que esperaven un creixement del 0,8% aquest any i de l'1,8% el 2020; ara, preveuen una expansió de l'1,4% el 2021, va dir una font. S'espera que presentin les seves noves previsions de creixement dimecres.

Mentrestant, la inflació anual alemanya es va desaccelerar inesperadament per tercer mes consecutiu el setembre, segons van mostrar les dades d'aquest dilluns.

La moneda europea també s'ha vist arrossegada pel dòlar, que inicia la setmana -i finalitza el mes- amb un clar tint alcista. "L'euro insisteix en els seus mínims de dos anys i mig, i apunta més a la baixa", indica Adrián Aquaro, analista de Trader College.

Quant a la resta de monedes, la lliura esterlina està "desinflada" davant les desventures del Brexit, el ien lentament va cedint força tot i que encara es manté amb certs signes de fermesa, i les monedes relacionades amb les matèries primeres també estan febles.

Noticias relacionadas

contador