L'euro es manté aquest dijous per sota dels 1,09 dòlars, nivell que va perdre dilluns per primera vegada en gairebé dos anys i mig. La divisa comunitària segueix depreciant-se aquest dimarts i deixa un nou mínim als 1,0880 dòlars, preu no vist des del 9 de maig de 2017. L'índex del dòlar, per la seva banda, que mesura l'acompliment del 'bitllet verd' contra una cistella de sis divises rivals s'ha disparat a màxims de dos anys, als 99,479 punts.
Els analistes esperen que les dades macroeconòmiques d'aquesta jornada certifiquin que el sector manufacturer dels EUA va tornar al creixement, cosa que alleujarà l'impacte de la preocupació de la guerra comercial amb la Xina. En canvi, a l'Eurozona es preveu que la inflació es mantingui feble a l'1%, lluny de l'objectiu del Banc Central Europeu (BCE) i tot apunta que la política monetària seguirà sent acomodatícia molt de temps. Aquest dilluns, l'IPC germànic va caure al seu pitjor nivell en tres anys.
La lliura també deixa pujades contra l'euro, fins a les 0,8859 lliures, mentre que enfront del dòlar segueix a prop dels seus mínims de tres setmanes, per sota dels 1,23 dòlars, tot i unes dades del PIB més forts del que esperaven del segon trimestre. L'actualitat del Brexit passa aquest dimarts per la oferta d'acord que el primer ministre, Boris Johnson, presentarà a la Unió Europea (UE) i que planteja una alternativa a la salvaguarda a la frontera amb Irlanda del Nord.
L'actualitat al mercat de les divises passa també aquest dimarts pel dòlar australià. L''aussie' cotitza amb caigudes quan el Banc Central d'Austràlia (RBA per les sigles en anglès) ha reduït el seu tipus d'interès de referència en un quart de punt per tercera vegada des de juny fins a assolir un nou mínim històric del 0,75% amb l'objectiu d'impulsar una economia en declivi. El dòlar de Nova Zelanda, per la seva banda ha caigut a un mínim de quatre anys a causa del feble sentiment empresarial que es deixa notar en el 'kiwi'.