billets-euros

A les enormes preocupacions que s'amunteguen sobre el mercat de les divises, a causa del pressupost italià i de les conseqüències que les tensions entre Roma i Brussel·les poden tenir per a la Zona Euro, s'han sumat altres temors sobre el creixement de França i Alemanya, les dues majors potències del bloc comunitari. Els operadors no han dubtat a seguir venent l'euro i la moneda ha recalat en els seus mínims de dos mesos, als 1,1420 dòlars aquest dimecres.

El creixement del sector privat alemany es va desaccelerar al seu nivell més baix en més de tres anys, a causa que la manufactura i els serveis van perdre impuls, per sota dels pronòstics, mentre que l'activitat manufacturera a França va tocar un mínim de 25 mesos, segons les enquestes publicades.

Aquesta amenaça d'alentiment de les dues potències s'afegeix a les pors dels inversors sobre la pugna pel pressupost de la tercera major potència dels països comunitaris, Itàlia, que té tres setmanes per refer els seus comptes.

Europa està a la corda fluixa, perquè Itàlia s'ha plantat i no sembla que vagi a recular en els seus objectius econòmics. En una decisió històrica i sense precedents, la Comissió Europea (CE) va rebutjar els pressupostos italians per 2019 que plantegen un objectiu de dèficit del 2,4%. Però la foto d'un eurodiputat italià posant una sabata sobre el document que recollia el rebuig de Brussel·les als pressupostos dona una idea de com estan els ànims al país i de quin pot ser la seva actitud davant la resposta de la CE.

"Hi ha motius sobrats per a la cautela", apunten experts de Barclays, que, a més, assenyalen altres focus d'incertesa, com la guerra comercial o les tensions geopolítiques. Sense comptar amb l'amenaça del creixement global, que també manté els inversors darrere de la barrera. En el cas de l'euro, el recent exercici de la divisa amenaça amb un desenllaç baixista, ja que si perd la barrera dels 1,1400 dòlars, es posaran en joc els 1,1300 dòlars, mínims del 15 d'agost.

Noticias relacionadas

contador