- 0,0003€
- 0,03%
L'euro aguanta l'empenta d'un dòlar que ha pujat contra tots els seus rivals aixecat pel repunt del rendiment del bo dels EUA i una fugida dels inversors dels actius de risc que ha provocat vendes als mercats globals. La moneda europea ha cedit terreny des dels màxims d'un mes i mig de dijous, als 1,2240 dòlars, quan va abandonar el rang entre 1,20 i 1,2150 dòlars en què s'havia instal·lat últimament, amb tot, es troba cotitzant als 1,2130 dòlars, a la part alta d'aquest canal.
La fortalesa del dòlar ha esborrat els guanys d'aquest moviment d'anada i tornada de la moneda comunitària, a la calor d'un fort augment dels rendiments dels bons nord-americans durant la nit, fins a l'1,6%, fita de més d'un any. La divisa nord-americana, en canvi, sí que ha arribat a un nou màxim de sis mesos davant el ien i va ampliar el seu rebot des dels mínims de tres anys davant el dòlar australià.
El deute públic, i en particular els bons del Tresor dels EUA, s'ha convertit en el centre d'atenció dels mercats a nivell mundial, després que els operadors es moguessin agressivament per valorar un enduriment monetari més d'hora que l'assenyalat per la Reserva Federal i els seus homòlegs.
"El mercat s'ha tornat més i més confiat sobre la fortalesa de l'economia global durant la segona meitat de l'any, i això implica un creixent escepticisme que els bancs centrals siguin capaços de complir les promeses que han fet que els tipus no aniran enlloc", assenyala Ray Attrill, cap d'estratègia de divises de National Australia Bank a Sydney.
"La caiguda dels bons va espantar la renda variable", cosa que va provocar el "clàssic suport del dòlar com a refugi", ha afegit.
L'índex del dòlar va pujar a 90,38, mantenint una pujada del 0,2% des de dijous, quan es va recuperar de pèrdues de fins a un 0,26% abans de la licitació de bons. Això el fa perdre menys d'un 0,2% durant el mes, després de l'augment del 0,6% de gener.
El 'bitllet verd' a penes va variar als 106,165 iens, després d'haver tocat els 106,43 per primera vegada des del setembre. el dòlar/ien s'ha enfortit un 2,8% aquest any després de les primeres pujades mensuals consecutives des de mitjans de 2018, el que situa el ien entre les principals divises amb pitjor rendiment el 2021.
Tant el dòlar com el ien són monedes tradicionals de refugi, però el ien tendeix a baixar quan els rendiments dels Estats Units pugen, mentre que el dòlar tendeix a enfortir-se.