cb asia stocks 5 short1
38.635,62
  • 83,56
  • 0,22%

Els mercats asiàtics han acabat amb moderades guanys aquest divendres, en un tancament setmanal mancat de tendència en les borses del continent, amb escasses referències.

Aquest dijous, el vicepresident nord-americà, Mike Pence, va expressar l'esperança d'un acord comercial amb la Xina i va dir que els Estats Units "continuarà negociant de bona fe". Pence va assenyalar que el gegant asiàtic és un "rival estratègic i econòmic" i va criticar durament les seves accions per frenar els drets civils a Hong Kong i la Xina continental.

Va haver-hi nous desenvolupaments en la disputa comercial entre els dos països: Pequín va oferir comprar 20.000 milions en productes agrícoles nord-americans durant el primer any, si l'administració Trump accedeix a un acord comercial parcial.

Al Regne Unit, el primer ministre Boris Johnson va dir a la BBC que proposarà dilluns al Parlament unes eleccions generals al desembre per trencar l'estancament del Brexit, però no està clar si pot guanyar el suport dels diputats en aquesta votació.

El Nikkei del Japó ha acabat tancant amb un avanç del 0,22% després de la dimissió del ministre de Comerç Isshu Sugawara després de només un mes en el treball. Sugawara ha estat interrogat recentment al Parlament sobre un escàndol monetari i electoral.

L'índex HSI Hang Seng de Hong Kong ha caigut un 0,4%, mentre que els compostos de Xangai i Shenzhen han avançat un 0,48% i un 0,99%. El Kospi de Corea del Sud ha pujat un 0,11%, mentre que els índexs de referència a Taiwan (-0.21%), Singapur (+0,56%) i Indonèsia (-0.96%) han estat mixtos. L'ASX 200 d'Austràlia ha avançat un 0,6%.

contador