libra portada caidas

La lliura recupera una mica de terreny aquest dilluns, ja que els experts consideren que la victòria de la candidata conservadora, Lizz Truss, com a nova primera ministra del Regne Unit en substitució de Boris Johnson, serà "positiva" per a la moneda, almenys a curt termini. Amb tot, el cable (lliura/dòlar) cotitza als 1,1480 dòlars, mínims des del març del 2020 per a la moneda britànica, que ha arribat a lliscar fins als 1,1443 dòlars.

Truss, que es convertirà en la tercera dona a ocupar el número 10 de Downing Street, ha afirmat que complirà les seves promeses i que té un "pla audaç" per reduir els impostos i fer créixer l'economia del Regne Unit.

Els mercats estaran atents a les propostes immediates en matèria d'impostos i despeses, i el suport addicional tant a les llars com a les empreses és un element clau per al sentiment del mercat britànic. "Més despesa fiscal, més proteccionisme comercial i, per tant, una política monetària més estricta. Històricament parlant, aquesta és una combinació que ha demostrat ser positiva per a la divisa", indiquen els experts d'Ebury.

"No hi ha cap píndola màgica per a la situació actual i és habitual que els candidats facin grans promeses i no compleixin el que s'ha promès. Però encara hi ha l'esperança que s'anunciï un nivell adequat d'ajuda i es posi en marxa al més aviat possible", diu per la seva banda Naeem Aslam, analista d'Avatrade. "Això ajuda la lliura esterlina".

Aquest dimarts Johnson presentarà primer formalment la seva dimissió a la reina i després Isabel II trucarà a Truss per demanar-li que formi Govern. Un cop complert aquest acte constitucional, que tindrà lloc a Balmoral, la nova primera ministra viatjarà a Londres per designar els membres del seu Executiu.

La nova líder té per davant un gran desafiament polític, que està marcat per fer front a la inflació més alta al Regne Unit des de fa 40 anys i a unes factures de llum i gas amb uns preus desorbitats.

Noticias relacionadas

contador