cb libra bajaosh1

Caigudes per a la lliura aquest dijous, després que la decisió del Banc d'Anglaterra hagi sorprès el mercat pel seu to inesperadament acomodatici. La moneda britànica cedeix al voltant d'un 1% respecte de l'euro i un 1,3% respecte al dòlar des de màxims de la sessió. L'euro/dòlar es canvia de mans a 0,8540 lliures, des d'un mínim diari a 0,8460 lliures, mentre que el cable (lliura/dòlar) ha tocat mínims d'un mes i es canvia de mans a 1,3540 dòlars, des d'un màxim intradiari a 1,37 dòlars.

El Banc d'Anglaterra no s'ha precipitat a l'hora d'iniciar el cicle de pujades de tipus per les pressions de la inflació i ha mantingut el preu del diner al mínim històric del 0,1%. Pel que fa al quadre macroencòmic de l'entitat, publicat aquest dijous, el banc central ha elevat les previsions d'inflació, i ara considera que la inflació dels preus al consum arribarà a un màxim del 5% al mes d'abril que ve, abans de retrocedir-se.

Alhora, les noves previsions del Banc d'Anglaterra mostren un panorama més feble per al creixement econòmic de la Gran Bretanya, ja que els colls d'ampolla que han llastat les cadenes de subministrament mundials continuen a curt termini, explica Reuters.

Les actes del Comitè de Política Monetària del banc central del Regne Unit "revelen una reticència a apujar els tipus, no només ara, sinó també durant un temps", comenta Jay Mawji, director general d'IX Prime. "El banc sembla apostar perquè una bona part dels actuals problemes inflacionistes del Regne Unit són temporals, i que se solucionaran per ells mateixos sense intervenció monetària".

"Una vegada més, no s'entreveu el final de l'era dels baixos tipus d'interès britànics. Això serà un cop dur per als estalviadors britànics, que seguiran veient com l'alta inflació erosiona el poder adquisitiu dels seus estalvis", afegeix.

"Per als observadors de la lliura esterlina, que havien previst una pujada dels tipus d'interès avui, la decisió del banc central els ha sorprès com un cop de puny. Ara com ara, la lliura esterlina està fora de joc", resumeix l'expert. La moneda ha perdut un 2% davant el dòlar des del màxim d'octubre, i ha revertit més del 60% dels guanys registrats des del mínim de finals de setembre.

"Mentrestant, l'FTSE 100 està gaudint d'una ruptura alcista, pujant des del suport de 7.250 i dirigint-se de nou cap a la resistència següent als 7.280", afegeix Victoria Scholar, cap d'inversions d'Interactive Investor.

Noticias relacionadas

contador