libra, esterlina, divisa, moneda, reino unido pound currency

La lliura ha assolit aquest divendres màxims d'un any enfront del dòlar en cotitzar als 1,263 dòlars, mig cèntim més que el nivell més alt des de finals de maig del 2022. Aquest impuls de la divisa britànica es produeix enmig de la crisi bancària que assota els bancs regionals dels Estats Units.

Els temors sobre la salut econòmica mundial, i una possible recessió, així com l'última decisió de política monetària de la Reserva Federal (Fed) han portat el dòlar a perdre força, amb els inversors descomptant una possible pausa a les pujades de tipus del banc central nord-americà.

Aquest fet ha desencadenat les especulacions al mercat amb què el Banc d'Anglaterra (BoE), que es reunirà dijous que ve per decidir el seu nou moviment sobre les taxes, es pugui veure obligat a frenar el seu enduriment monetari. S'espera que el BoE pugi els tipus d'interès fins al 4,5% i el consens descompta un augment addicional abans de finals d'any.

La lliura també s'ha recolzat en les dades econòmiques encoratjadores que s'han publicat al Regne Unit aquesta setmana, i que mostren un repunt en les sol·licituds d'hipoteques, el creixement del sector de serveis i les vendes d'automòbils.

La divisa britànica ha experimentat tota una recuperació des de la tardor passada, quan va assolir profunditats rècord d'uns 1,03 dòlars després del caos dels minipressupostos.

contador