accord-post-brexit-londres-et-bruxelles-ne-pourront-pas-tenir-leur-objectif-de-la-mi-novembre
1,3056$
  • 0,0000$
  • 0,00%

La lliura esterlina ha accelerat el seu avanç aquest dimecres i ha superat la tan esperada barrera dels 1,35 dòlars, després que la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, hagi declarat que s'ha avançat cap a un acord comercial post-Brexit entre el Regne Unit i la Unió Europea.

Dirigint-se al Parlament Europeu, von der Leyen ha dit que tot i que no podia dir si hi hauria o no el tan anhelat tractat, "hi ha un camí cap a un acord ara" i els propers dies seran crítics. "Hem trobat una manera d'avançar en la majoria de les qüestions, però hi ha dos esculls que segueixen pendents: la igualtat de condicions i la pesca", ha dit von der Leyen. "Em complau informar que les qüestions relacionades amb la governança ja s'han resolt en gran mesura. Els propers dies seran decisius", ha dit la presidenta de la Comissió Europea.

La lliura esterlina deixa avenços d'un 0,4% enfront del dòlar després de les declaracions i supera la barrera dels 1,35 dòlars per segona vegada des de maig de 2018 -el 4 de desembre va deixar una fita per sobre d'aquest preu.

Noticias relacionadas

contador