presidente-turquia-recep-tayyip-erdogan
Kremlin
34,1813 TRY
  • 0,0084 TRY
  • 0,02%

Nova jornada de caigudes per a la lira turca, que no deixa de marcar un mínim històric després un altre contra el dòlar des de finals de setembre, entre les accions del president turc, Recep Tayyip Erdogan i les del banc central de Turquia. Aquest dilluns, ha sumat gairebé un 2% addicional a les caigudes que l'han portat fins a un mínim als 9,83 lires per dòlar després que Erdogan declarés que els ambaixadors de deu països occidentals, incloent-hi els Estats Units, França i Alemanya, ja no són benvinguts a Turquia.

La tensió geopolítica que s'ha desfermat està provocada per la reacció d'aquests països en el cas de l'empresari Osman Kavala, ja que han demanat el seu alliberament.

El 2016, Osman Kavala presumptament va ajudar en un intent fallit de cop d'estat contra el govern d'Erdogan. Kavala ha negat qualsevol vincle amb Fethullah Gulen, un clergue islàmic amb seu als Estats Units que es creu que és el cervell darrere de l'intent de cop. El president Tayyip Erdogan s'ha sentit ofès per la petició dels països occidentals, ja que considera que estan impugnant la independència de Turquia i el seu sistema judicial.

Les caigudes de la moneda se sumen a la caiguda de la divisa otomana de la setmana passada després que el Banc Central de Turquia (CBRT) retallés el seu tipus d'interès oficial en 200 punts bàsics, tot i l'augment de la inflació, en una mesura de xoc titllada d'imprudent per economistes i legisladors de l'oposició. La moneda s'ha deixat ja un 24% aquest any.

"El gràfic de l'USD/TRY mostra que aquest podria ser el millor moment per posar-se en curt en l'encreuament, ja que l'RSI ha estès el seu moviment fins al nivell de sobrecompra extrema. Malgrat totes les notícies i el soroll a la banda fonamental, els tècnics estan indicant clarament que aquest no és un gran moment per anar en llarg en l'USD/TRY", comenta Naeem Aslam, cap d'anàlisi de Avatrade.

Noticias relacionadas

contador