cb libra bajaosh1

La lliura segueix molt agitada aquest dijous, en una jornada clau per a les negociacions entre el Regne Unit i la Unió Europea (UE) sobre la relació comercial entre totes dues parts després que es completi el Brexit. La cimera de líders europeus que arrenca aquest 15 d'octubre era la data límit autoimposada pel primer ministre britànic, Boris Johnson, per tancar un tractat, però la impossibilitat de superar certs esculls ha causat un nou fracàs en aquest procés. Ara, els mercats estan pendents que el ‘premier’ confirmi les informacions del dimecres que Londres i Brussel·les continuaran negociant.

Segons ‘Bloomberg’, els assessors de Johnson són optimistes pel que fa a aquesta nova pròrroga i veuen probable arribar a un acord si continuen amb les negociacions en els pròxims dies. Alguns analistes situen la següent data clau en el conclave de la UE de desembre, on ja no es podrà continuar tirant la pilota cap endavant. No obstant això, ‘Bloomberg’ apunta als primers dies de novembre com a següent ‘dia D’.

Totes aquestes informacions van provocar que la lliura visqués una sessió extremadament volàtil el dimecres, amb mínims d'una setmana de 1,2863 dòlars, des d'on es va recuperar fins als 1,3000 dòlars; contra l'euro, s'ha estabilitzat en 0,9020 lliures, després de caure fins a 0,9122 lliures. Aquest dijous es manté sobre aquests preus, a l'espera que el mateix Johnson anunciï que es dóna més temps per polir els últims punts clau amb els Vint-i-set: els drets de pesca i les ajudes a empreses.

En aquest context, “els operadors haurien de posicionar-se per a un moviment potencialment ampli en els encreuaments de la lliura esterlina en qualsevol direcció, amb un risc de caiguda molt significatiu si les converses s'esfondren ara com ara sense resultat, ja que el mercat sembla mal posicionat per a les males notícies", avisa John J. Hardy, cap d'estratègia de divises de Saxo Bank. "El Regne Unit també està bregant amb un pic greu de casos de COVID-19 i els polítics poden considerar els tancaments regionals per fer front al ressorgiment de la pandèmia”, afegeix Hardy. Els experts de MUFG consideren que els estralls del virus afegeixen pressió addicional el Govern de Johnson perquè tanqui un tracte amb la UE.

Noticias relacionadas

contador