ep euro dolar portada
Europa Press

L'euro es mou aquest dimecres en un estret rang del 0,5%, després de la caiguda de dimarts que va arribar a l'1,6% en alguns moments i, encara més important, que va portar la moneda comunitària a marcar mínims de 20 anys. Tot i el modest rebot des del nivell de 1,02352 dòlars del 5 de juliol, la divisa europea ha continuat degotant a la baixa aquest 6 de juliol, fins gairebé als 1,02 dòlars i manté un panorama marcadament baixista després de la dada de vendes al detall de la zona euro, pitjor del que esperava el mercat.

  • 1,1177$
  • 0,00%

Les vendes al detall a la zona euro han pujat al 0,2% al maig, millorant la lectura del mes d'abril del -1,4%, però per sota del que s'esperava el consens d'analistes, que preveia un increment fins al 0,4%. En rang interanual, el resultat del maig, del 0,2%, contrasta amb l'abril, del 4% i per sobre del consens, del -0,4%.

"El petit augment de les vendes al detall al maig no va ser ni de lluny suficient per invertir la caiguda de l'abril, i confirma la nostra sospita que el sector al detall podria haver estat un llast per al creixement del PIB al segon trimestre", comenten els experts de Pantheon Macroeconomics en una nota danàlisi.

"Si a això li sumem l'actual context de recessió que s'apodera dels mercats després de la inversió de la corba de rendiment dels bons a dos i 10 anys, els mercats segueixen sense arriscar-se", indiquen per part seva des de DailyFX. Entre els factors que pesen en l'euro, destaquen "la preocupació per una imminent crisi energètica i les dificultats de les empreses, ja que les expectatives de pujada dels tipus d'interès pressionen les empreses amb grans deutes", apunta Susannah Streeter, analista sènior de Hargreaves Lansdown.

Des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, la moneda comunitària europea ofereix una forta tendència baixista i prova d'això és que ha perdut un 16% al darrer any i mig, més del 9% al darrer any.

"La divisa empitjora fortament el seu aspecte tècnic en perdre els mínims dels últims 20 anys i tot sembla indicar-nos que podríem acabar veient un atac a la paritat contra el dòlar. Compte, que si perd aquests preus no descartem una extensió de les caigudes fins i tot fins al nivell dels 0,90 euros", assenyala César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía.

"No veurem un senyal de fortalesa mentre es mantingui cotitzant per sota dels 1,0615, màxims de l'últim rebot", afegeix.

Noticias relacionadas

contador