japon asia calle
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

Els nous rècords a Wall Street de dimarts han impulsat les borses del continent asiàtic, que han tancat amb guanys a la majoria de parquets, a excepció dels índexs de referència xinesos. Tot i les bones notícies de la guerra comercial, han acabat la jornada amb lleus retrocessos.

El Nikkei Japó (+0,28%) ha avançat gairebé un 0,3% mentre que l'ASX200 d'Austràlia ho ha fet gairebé un 1% (+0,93%). El Kospi de Corea de Sud ha guanyat un 0,3% i el Hang Seng (+0,15%) de Hong Kong ha augmentat lleugerament. Els compostos de Xangai (-0,13%) i de Shenzhen (-0,23%), s'han ressentit malgrat les notícies encoratjadores sobre les converses entre la Xina i els EUA.

El president dels EUA, Donald Trump, ha seguit alimentant l'optimisme que les dues primeres potències mundials tanquin algun tipus d'acord que permeti posar límit a la guerra comercial que mantenen des de fa un any i mig. En declaracions des de la Casa Blanca, el president nord-americà ha assegurat que l'anomenat acord de 'fase u' està a prop i que els equips negociadors viatjaran a Pequín per no deixar caps per lligar.

Més concretament, el republicà ha declarat que aquestes negociacions estan en la seva "agonia final" abans d'arribar a "un acord comercial molt important, suposo que es podria dir que és un dels acords comercials més importants". "Està anant molt bé", ha declarat, per afegir que "al mateix temps volem veure que vagi bé a Hong Kong".

Noticias relacionadas

contador